ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και… ΦΕΚ η επαναλειτουργία της ΕΡΤ

ertanoihtiΤο εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει την επαναλειτουργία ή μή της ΕΡΤ. Στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να συγκροτήσει κυβέρνηση, σε συνάρτηση και με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ άμεσα. Ακόμη δεδομένη θεωρείται η επαναλειτουργία της, στην περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑΣ-ΑΝΕΛ.

Η απόφαση που ελήφθη στην Κουμουνδούρου έπειτα από συσκέψεις με τους εργαζομένους είναι να ανοίξει η ΕΡΤ με θεσμικό τρόπο.  Όταν θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό και στην περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχουμε ήδη γράψει, θα πρέπει να καταργηθεί με νόμο ή τροπολογία η ΝΕΡΙΤ αφού πρωτα επανέλθει σε ισχύ, με Κοινή  Υπουργική Απόφαση ο νόμος 1730/1987. Σε δεύτερη φάση, σε διάστημα 3-6 μηνών , θα ακολουθήσει άλλος νόμος, που θα προσδιορίζει τη λειτουργία της νέας ΕΡΤ. Η δέσμευση είναι να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στην εταιρεία στις 11 Ιουνίου 2013.
Μπορεί η ΕΡΤ να μη λειτουργήσει από το Ραδιομέγαρο, αλλά θα φτάνει σε μεγάλο μέρος της χώρας μέσα από την ελεύθερη ΕΡΤ3. Με εκπομπές από τη Θεσσαλονίκη, που φτάνουν ήδη σε Αθήνα και Πειραιά, η ΕΡΤ3 των εργαζομένων εκπέμπει από το Κανάλι 35 ψηφιακά. Η ΕΡΤ3 ξεκίνησε να εκπέμπει από την περασμένη Πέμπτη και στο Λεκανοπέδιο, ενώ παράλληλα έχουν αρχίσει εκπομπές από την ertopen του Πρώτου και του Δεύτερου Προγράμματος στα FM της Αθήνας.typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα