Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μάζεψε τις παραφωνίες των κυβερνητικών στελεχών ο Δραγασάκης

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της επίσκεψης Ντάισεμπλουμ και της έναρξης της διαπραγμάτευσης.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ενώ επιχείρησε να διορθώσει τα λανθασμένα μηνύματα που δόθηκαν στο εξωτερικό από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και ενδεχομένως να συνέτειναν στηις αναταράξεις των αγορών.


'Οπως είπε «σε κάθε κυβερνητική αλλαγή υπάρχουν αναταράξεις», ενώ σημείωσε ότι «τα τελευταία χρόνια στο τραπεζικό σύστημα είχαμε πολλά κραχ και στην κοινωνία και στο χρηματιστήριο.

Για την παροχή δωρεάν ρεύματος επισήμανε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις,  «έχουμε προβλέψει ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης  για το μέτρο αυτό».

Παράλληλα, προέβη σε «διόρθωση» των δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών και τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ» σημειώνοντας ότι «οι υπουργοί για πρώτη φορά αναλαμβάνουν τέτοια καθήκοντα». 

Τόνισε ότι μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η εύρυθμη λειτουργία και η άνοδος της μετοχικής αξίας των τραπεζών», σημείωσε πάντως ότι «θα ασκήσει τα μετοχικά δικαιώματα του κράτους, αλλά με τέτοιο τρόπο που δεν θα θίξει την ιδιωτική συμμετοχή των πιστωτικών ιδρυμάτων».  Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο να ακούσει τις προτάσεις των τραπεζών,  με στόχο την ενδυνάμωση της θέσης τους.

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα γίνουν αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών τόνισε: «Εφόσον γίνουν αλλαγές,  θα γίνουν  με δημόσια διαβούλευση και όπου υπάρχουν ιδιωτικές συμμετοχές δεν θα θιγούν».  Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι την Παρασκευή έχει την πρώτη συνάντηση με εκπροσώπους της Eurobank με στόχο την περεταίρω ανάπτυξη οικονομίας.

Επεσήμανε επίσης ότι «το μνημόνιο που υπήρχε έως τώρα έχει λήξει και στο κενό που υπάρχει, θα έχουμε περιθώριο διαπραγμάτευσης».

«Δεν μιλάμε για τσαμπουκάδες, αλλά για διάλογο. Η Ευρώπη έχει υποδεχθεί θετικά τη νέα κυβέρνηση. Στον Ντάισελμπλουμ θα μεταφέρουμε τις προτάσεις μας και τις θέσεις μας για το πώς η Ευρώπη θα γλιτώσει την παροχή νέων δανείων. Οι υπουργοί είναι στη διάθεση των επενδυτών. Μέλημα της κυβέρνησης είναι η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών και η άνοδος της μετοχικής τους αξίας» είπε ο Γιάννης Δραγασάκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Η σύσκεψη άρχισε στις 6 το απόγευμα και διήρκησε δύο ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα