Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Nίκη του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 8% βλέπει η Πρεσβεία

ΣΟΚ MADE IN USA ΣΤΟ MΑΞΙΜΟΥ

Παρά την προσπάθεια που γίνεται να εμφανιστεί ότι κλείνει σημαντικά η ψαλίδα της διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και πάντοτε σε συνθήκες εκλογών, με την αναγωγή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τη ΝΔ με μια διαφορά που θα κυμανθεί από 6% έως 8%.


Σε αυτό το (πολύ λογικό) συμπέρασμα καταλήγουν όλοι οι ξένοι αναλυτές, καθώς ξέρουν ότι στην κοινωνία έχει παγιωθεί η πεποίθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι άνετα το πρώτο κόμμα κατά συνέπεια το μεγάλο μέρος των αναποφάσιστων ψηφοφόρων θα κινηθούν και πάλι προς το πρώτο κόμμα ψηφίζοντας σε ποσοστά άνω του 60%.

Από τα ρεπορτάζ και τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους οι ξένες πρεσβείες εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κοντά στα ποσοστά της αυτοδυναμίας, δεν θα μπορέσει όμως να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση κάτι που ίσως οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές!
Στις ίδιες εκτιμήσεις γίνονται αναφορές για το κόμμα που θα έρθει τρίτο και όπως δείχνουν θα είναι η Χρυσή Αυγή με ευδιάκριτη μάλιστα διαφορά από το τέταρτο που πιθανολογείται ότι θα είναι το ΠΑΣΟΚ. Γράφουμε "πιθανολογείται" γιατί ούτε οι Αμερικανοί αναλυτές μπορούν αυτή την στιγμή να προσδιορίσουν που θα κινηθεί το νέο κόμμα του ΓΑΠ.
Είναι εντυπωσιακό πάντως το σκηνικό κατακερματισμού του πολιτικού συστήματος που βλέπουν για την Ελλάδα οι Αμερικανοί. Σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις εντός Ελλάδας που βλέπουν τα Ελληνικά ΜΜΕ, η εκτίμηση της Αμερικανικής πρεσβείας είναι ότι τόσο το ΚΚΕ θα διατηρήσει τα ποσοστά του όσο και οι ΑΝΕΛ που θα μπούν στη Βουλή. Πιθανολογούν μάλιστα ότι ίσως μπει στη Βουλή και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ! 
Ενδιαφέρουσες οι Αμερικανικές εκτιμήσεις, που συνήθως σε αντίθεση με τις εδώ αναλύσεις, δεν πέφτουν σχεδόν ποτέ έξω...http://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα