Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

YΠΟΙΚ: Η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από το ευρώ από ατύχημα

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να σκοντάψει από το ευρώ από ατύχημα, εάν η νέα κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές αμέσως μετά τις εκλογές αυτού του μήνα» δήλωσε ο  Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Εκτίμησε ότι λόγω εκλογών μειώνεται στο 1,5% του ΑΕΠ ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος του 2014 και ήταν καθησυχαστικός για τις εκροές κεφαλαίων.


Η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζει η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι να κλείσει την επικαιροποίηση της αξιολόγησης, για το κατά πόσο εκπληρώνει τους όρους στήριξής της από την Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είπε ο ΥΠΟΙΚ. Αν η κυβέρνηση αυτή τελεί υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν "συνετό" να αντιστρέψει τη στάση της και να διαπραγματευτεί μία παράταση του μνημονίου πριν λήξει η ισχύς του στις  28 Φεβρουαρίου, πρόσθεσε.

Ο ΥΠΟΙΚ σύμφωνα με το Bloomberg είπε ότι  η προοπτική του "να αφήσουμε τη ζώνη του ευρώ δεν είναι κατ΄ ΄ανάγκη μια μπλόφα", "ένα ατύχημα θα μπορούσε να συμβεί, και η όλη ιδέα είναι να το αποφύγουμε». Είναι δύσκολο να πούμε πότε ακριβώς θα είναι η κρίσιμη στιγμή (crunch time)  για την Ελλάδα, εάν η επόμενη δόση συνεχίζει να καθυστερεί, επισήμανε ο Γκ. Χαρδούβελης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα