Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΑ 3ΕΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ

Νέα συλλογική σύμβαση, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, επαναφέρει κάποια από τα επιδόματα του παρελθόντος ειδικά προς τους συνδικαλιστές, ετοιμάζεται να υπογράψει η διοίκηση της ΔΕΗ με τη ΓΕΝΟΠ, ανανεώνοντας την προηγούμενη σύμβαση του 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα συλλογική σύμβαση προβλέπει την καταβολή έξι ευρώ ημερησίως σε κάθε εργαζόμενο ως επίδομα παροχής σίτισης στον χώρο εργασίας, καθώς και την αναγκαστική παρακράτηση δύο ευρώ μηνιαίως που θα αποδίδονται μέσω των πρωτοβάθμιων εργατικών και υπαλληλικών σωματείων στη ΓΕΝΟΠ. Οι συνδικαλιστές, που το 2012 με την προηγούμενη σύμβαση είχαν χάσει το επίδομα βάρδιας, φαίνεται ότι τώρα θα το πάρουν πίσω και μάλιστα αναδρομικά. Η συλλογική σύμβαση του 2012 είχε καταργήσει τη βάρδια για όσους εργαζόμενους δεν είχαν φυσική παρουσία, όμως η νέα συμφωνία αποκαθιστά το κεκτημένο της βάρδιας για τους εργαζόμενους που εκλέγονται στις πρωτοβάθμιες και τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και έχουν πλήρη απαλλαγή από τα εργασιακά τους καθήκοντα. Σύμφωνα με τη νέα ΕΣΕΕ, αυτή η κατηγορία εργαζομένων-συνδικαλιστών, στα περίπου 30 πρωτοβάθμια και δεευτεροβάθμια σωματεία που έχει η ΔΕΗ, θα τίθεται εκτός προγράμματος βάρδιας αλλά θα λαμβάνει κανονικά το επίδομα, με αναδρομική ισχύ από τις 7/6/2012 -τότε που είχε διακοπεί η καταβολή- για όσους την περίοδο εκείνη πληρούσαν τους όρους που θέτει η νέα σύμβαση.

Η παρακράτηση από τη μισθοδοσία των εργαζόμενων των δύο ευρώ τον μήνα υπέρ της ΓΕΝΟΠ είχε διακοπεί μετά το σάλο που είχε ξεσπάσει από το πόρισμα Ρακινζή, δημιουργώντας μία μεγάλη τρύπα στα οικονομικά της ΓΕΝΟΠ, με χρέη που σήμερα φθάνουν κοντά στο 1 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το επίμαχο δάνειο που είχε λάβει η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ.

Η νέα συλλογική σύμβαση θα έχει τριετή διάρκεια.

(Ημερησία, 25/2/2015) http://energypress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα