Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Aισιόδοξος ο Γιάνης Βαρουφάκης-ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ

Τη βεβαιότητα του ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εγκρίνουν το αίτημα της Ελλάδας για την παράταση της δανειακής σύμβασης εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, εξερχόμενος της Βουλής μετά την ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.


«Όλες οι ενδείξεις είναι καλές. Στο Euroworking group θα υπάρξει μια κατάληξη που θα ικανοποιεί και την ελληνική πλευρά και τον πρόεδρο του Eurogroup. Την Παρασκευή πιστεύω ότι η ελληνική πρόταση, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα εγκριθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble δήλωσε την Τετάρτη ότι υπάρχει μόνο μικρό περιθώριο ελιγμών στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα σχετικά με τα χρηματοδοτικά της προβλήματα.

«Ο χώρος μας για ελιγμούς είναι περιορισμένος» δήλωσε ο κ. Schaeuble σύμφωνα με το Reuters.

Πρόσθεσε ότι όλοι χρειάζεται να έχουν κατά νου στις συζητήσεις για τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας τις προσεχείς ημέρες ότι υπάρχει μία κοινή ευθύνη να κρατηθεί σταθερή η Ευρώπη.


Κρατάω την μπάλα χαμηλά, είπε για το θέμα κυβερνητική πηγή, ενώ πρόσθεσε: "δεν υπάρχει ανταλλαγή εγγράφων. Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και ανοικτή διαβούλευση.

Ωστόσο, η επίσημη γραμμή των δανειστών παραμένει το αίτημα για παράταση του προγράμματος. Σε δηλώσεις του στην Wall Street Journal ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε "ετοιμαζόμαστε να καταθέσουμε το αίτημα αύριο το πρωί". 

Σε αυτό το σενάριο του αυριανού αιτήματος, ξένα μέσα αναφέρουν ότι θα συγκληθεί Σύνοδος των εμπειρογνωμόνων των υπουργών οικονομικών – Euro Working Group με στόχο να γίνει αποδεκτό ή όχι το αίτημα και με επόμενο στόχο, στο θετικό σενάριο, τη σύγκληση συνόδου υπουργών Οικονομικών.http://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα