Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Τι γίνεται με τις διοικήσεις των ενεργειακών ΔΕΚΟ

Η πρώτη συνάντηση του νέου υπουργού παραγωγικής ανασυγκρότησης, ο οποίος έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας δεν έκρυβε κάποια έκπληξη. Επί της ουσίας ο κ. Λαφαζάνης είχε μια πρώτη ενημερωτική συνάντηση, η οποία μάλιστα στην περίπτωση της ΔΕΗ ήταν και πολύωρη για να πάρει μια αναλυτική εικόνα για το στάτους της αγοράς.

Για παράδειγμα, οι πληροφορίες λένε ότι καταγράφεται νέα μείωση στις εισπράξεις της ΔΕΗ και τα προβλήματα εντείνονται ακόμη περισσότερο στο κομμάτι της ρευστότητας της επιχείρησης, στο διάστημα πριν από τις εκλογές. Έτσι στη μεγαλύτερη ενεργειακή επιχείρηση της χώρας καταγράφεται μια διπλή εικόνα: μια θετική προοπτική σε επίπεδο μεγεθών αλλά και μια αρνητική έως ανησυχητική εικόνα σε επίπεδο ταμείου και πραγματικής αγοράς.
Υπό το πρίσμα αυτό, η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί είναι δύσκολη, με το νέο υπουργό να αποκτά εικόνα επί πραγματικών στοιχείων και δεδομένων.
Από την άλλη πλευρά, δηλαδή από το νέο υπουργό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε να υπάρξει πάγωμα των διαδικασιών που σχετίζονται με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Εξ ου και χθες εκτός από τον επικεφαλής της ΔΕΗ Α. Ζερβό, ο κ. Λαφαζάνης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Γ. Γιαρέντη. Από την πλευρά της ΔΕΗ λοιπόν σταματά η διαδικασία της πρόσληψης συμβούλου ενώ και ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ πρέπει να θεωρείται ουσιαστικά νεκρός. Βεβαίως για να σταματήσει και τυπικά η αποκρατικοποίηση θα πρέπει να υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση, η οποία και θα προχωρήσει μόλις ανοίξει η βουλή.
Τώρα ως προς τις διοικήσεις, από τις χθεσινές συζητήσεις δεν φαίνεται να προκύπτει κάποια πρόθεση για άμεση αλλαγή, ενώ υπάρχουν και κάποια αντικειμενικά και διαδικαστικά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν προκειμένου να γίνουν πιθανές νέες τοποθετήσεις.
(Χ. Φλουδόπουλος,capital.gr, 1/2/2015)energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα