Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Το «δεν πληρώνω» επεκτάθηκε και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Το "δεν πληρώνω φόρους προεκλογικά" έχει επεκταθεί και στους λογαριασμούς ηλεκτρικού, όπως επισημαίνουν πηγές της επιχείρησης.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αύξηση των οφειλών που μπορούν να χαρακτηριστούν ληξιπρόθεσμες, και οι οποίες παραμένουν στα επίπεδα του 1,6 δισ. ευρώ, η τάση μη εξόφλησης λογαριασμών ηλεκτρικού κατά την προεκλογική περίοδο ήταν παραπάνω από εμφανής.

Επικρατεί διάχυτος φόβος ότι μεγάλη μερίδα καταναλωτών αναμένει την εφαρμογή των προεκλογικών υποσχέσεων του κυβερνώντος κόμματος, για δωρεάν ηλεκτρικό σε 300.000 νοικοκυριά.

Εφόσον λοιπόν καθυστερήσει η ανακοίνωση και τα κριτήρια ένταξης στο κοινωνικό μέτρο, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι λογαριασμοί σε καθυστέρηση θα καταστούν ληξιπρόθεσμα χρέη τα οποία και θα αυξηθούν επικίνδυνα.

Το εφιαλτικό σκηνικό για τη δημόσια επιχείρηση εξελίσσεται σε μια περίοδο μειωμένης ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα που περιορίζει τις δυνατότητες άντλησης δανειακών κεφαλαίων. Εκτιμάται ακόμη ότι ο δανεισμός θα γίνει ακόμη πιο δύσκολος, αν για την αποπληρωμή του ομολόγου του Μαρτίου, το υπουργείο Οικονομικών αντλήσει κεφάλαια από το τραπεζικό σύστημα, οπότε η ρευστότητα θα μειωθεί ακόμη περισσότερο.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν άμεση επίπτωση στο σύνολο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η ΔΕΗ, ελέγχοντας το 97% της λιανικής, αποτελεί τον μοναδικό τροφοδότη της με ρευστότητα. Έτσι, όσοι παράγουν ηλεκτρικό από συμβατικές ή ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (και οι δεύτεροι είναι μερικές χιλιάδες) θα ξαναθυμηθούν τις μέρες του 2012, όταν η αγορά είχε στεγνώσει.

"Ο Θεός να βάλει το χέρι του" θα ήταν μια καλή ευχή για την περίπτωση...euro2day.gr/chameleon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα