Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Με βροχή θα γίνει σήμερα το πέταγμα του αετού

Οι συνθήκες ευνοούν και τη μεταφορά σκόνης - Δεν θα λείψουν και τα χιόνια - Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές - Με τι καιρό θα γίνει η επιστροφή των εκδρομέων

Δύσκολα θα βάλει ο καιρός σε όσους επιχειρήσουν να πετάξουν τον παραδοσιακό αετό σήμερα, Καθαρά Δευτέρα σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς η πρόβλεψη των μετεωρολόγων κάνει λόγο για νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές ενώ δεν θα λείψουν τα χιόνια στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι καιρικές συνθήκες, μάλιστα, ευνοούν και τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.




Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από τα απόγευμα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αλλά τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν στη δυτική και τη νύχτα και στην κεντρική Μακεδονία. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως 15 βαθμούς Κελσίου αλλά στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, το Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο με τους ανέμους να πνέουν στο Ιόνιο πέλαγος αρχικά με ένταση 7 μποφόρ αλλά με τάσεις εξασθένησης μέσα στην ημέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου αλλά στην Ήπειρο θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Άστατος ο καιρός στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο καθώς δεν θα λείψουν οι βροχές και οι παροδικά ισχυρές καταιγίδες αλλά μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έντασης 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές ενώ οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες έντασης 6-7 μποφόρ που τοπικά στα ανατολικά θα φτάνουν έως και τα 8 μποφόρ. Τα θερμόμετρα αναμένεται να δείξουν από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες με τους ανέμους να φτάνουν έως και τα 8 μποφόρ και τα θερμόμετρα να δείχνουν από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κατα περιόδους βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι και ισχυρές αναμένονται στην Αττική ενώ διαστήματα βελτίωσης αναμένονται μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη όπου βελτίωση αναμένεται από αργά τη νύχτα οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8-15 βαθμούς Κελσίου.

Υπό βροχή θα γίνει και η επιστροφή των εκδρομέων την Τρίτη καθώς αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά ενώ ισχυρότερες θα είναι οι βροχές στα ανατολικά και νότια τμήματα του Αιγαίου όπου εκεί αναμένεται βελτίωση από το απόγευμα. Για δεύτερη ημέρα οι συνθήκες θα ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης καθώς οι άνεμοι θα συνεχίσουν νότιοι έντασης 3-5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Βροχερός θα είναι ο καιρός και την Τετάρτη στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα