Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

''ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΣΕ ΕΚΤ ΚΑΙ ΔΝΤ''...

Την καταγγελία ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του προηγούμενου διαστήματος υπήρξαν «ιδιαίτερα δυνατές...
και ταξικές δυνάμεις μέσα στην Ευρώπη που ήθελαν το κλείσιμο των τραπεζών και τη μετατροπή μας σε μια μορφή επαρχίας τύπου Κοσόβου» έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης.


Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha989 ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «απομονώσαμε αυτές τις φωνές». «Από εκεί που ήμασταν εμείς απομονωμένοι, απομονώθηκαν αυτές οι δυνάμεις. Τις απομονώσαμε στο τέλος με τη βοήθεια και του κ. Ντάισλεπμπλουμ που ήταν εξαιρετικός και τον ευχαρίστησα», πρόσθεσε.


Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας το επόμενο διάστημα ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε σίγουρος ότι δεν υπάρξει τέτοιου είδους πρόβλημα για το δημόσιο αλλά παραδέχθηκε ότι «πρόβλημα θα έχουμε στην αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ τον Ιούλιο». Όπως εξήγησε «από σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση αυτού του ζητήματος αλλά δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό αν δεν είχαμε την τετράμηνη συμφωνία».

Όσον αφορά στη συμφωνία, είπε ότι «το κείμενο γράφτηκε έξυπνα ώστε να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις και να έχουμε περιθώριο ελευθερίας . Το ''Yes man'' όπως έλεγε ο Α. Παπανδρέου ,δεν το σέβεται κανένας».

Συνεχίζοντας για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης δήλωσε «απόλυτα ικανοποιημένος». «Tινάζοντας στον αέρα δυο Eurogroup, πετύχαμε το απίστευτο,  για πρώτη φορά να υπάρχει μια διαδικασία διακοπής μνημονιακών καταστάσεων και να μας δοθεί η ευκαιρία να γράψουμε τον δικό μας κατάλογο των μεταρρυθμίσεων» είπε ο κ. Βαρουφάκης αν και παραδέχθηκε ότι «δεν μπορέσαμε όμως  να θέσουμε αναπτυξιακά μέτρα. Είναι μια πρώτη αρχή, με στόχο να αρχίσουμε μια διαπραγμάτευση. Όλες αυτές τις μέρες δεν αγγίχτηκε το χρηματοδοτικό».

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ τόνισε ότι «είναι ψέμα ότι μέσα στο Εurogroup υπήρξε παραλίγο σύρραξη. Κάποια στιγμή στο γραφείο του Ντάισελμπλουμ παρουσία του κ. Μοσκοβισί υπήρξε μια λεκτική διαφωνία. Όλα αυτά τα σενάρια είναι ανοησίες» προσθέτοντας ότι από όλους τους συναδέλφους του «χαίρομαι να συνομιλώ τον κ. Σόιμπλε».

«Το πρόγραμμά μας δεν αφορά μόνο στους πρώτους τέσσερις μήνες, δεν μπορούμε να κάνουμε ριψοκίνδυνα πράγματα που να θέσουν σε κίνδυνο όσα πετύχαμε στοEurogroup», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα φορολογικά, επεσήμανε, τέλος ότι «με έχουν κατηγορήσει ότι δεν δίνω ποσοτικούς στόχους, δεν θα δώσω ποτέ αν δεν παραχθεί αυτός ο στόχος.  Μια επίσκεψη στα Βόρεια Προάστια  ή στη Μύκονο,  θα σας πείσει ότι υπάρχει πολύς πλούτος που δεν φορολογείται».http://fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα