ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ...ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΛΟΥΛΗ

Η άμεση σύνταξη μελέτη για την αποκατάσταση του γεφυριού στην Πλάκα ένα μεγάλο ...

τμήμα του οποίου κατέρρευσε λόγω της κακοκαιρίας αποτελεί το πρώτο βήμα σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού.


Την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει τμήμα ή και το σύνολο του έργου αποκατάστασης του Ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας, μετέφερε στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη,σε επικοινωνία που είχαν σήμερα το μεσημέρι ο 29χρονος. Δημήτριος Λούλης (μέτοχος της γνωστής αλευροβιομηχανίας), ο οποίος είναι απόγονος του Ευεργέτη Ιωάννη Ζ. Λούλη από την Αετορράχη Κατσανοχωρίων, που ήταν ο βασικός χρηματοδότης της προσπάθειας για την ανακατασκευή του γεφυριού που είχε πέσει το 1863, την ημέρα των εγκαινίων του.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Δ. Λούλη για την πρόθεσή του, υπογραμμίζοντας ότι δίνει το παράδειγμα, ώστε όλοι μαζί οι Ηπειρώτες να αποκαταστήσουν ένα ιστορικό μνημείο που είναι αλληλένδετο με την ιστορία της περιοχής.


Παράλληλα οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟ προχωρούν σε λήψη άμεσων μέτρων προστασίας του μνημείου και σε περισυλλογή των δομικών στοιχείων που κατέπεσαν, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν μαζί με όσο νέο υλικό απαιτηθεί, για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού.


Όσον αφορά τον εντοπισμό των αιτίων και τον επανέλεγχο των θεμελίων του γεφυριού, «αυτό θα γίνει μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και υποχωρήσει η στάθμη των  υδάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού από το γεφύρι έχει πέσει τελείως το ανατολικό ακρόβαθρο και  η μεγάλη κεντρική καμάρα ενώ καταγράφηκε μερική μόνο καταστροφή του δυτικού ακρόβαθρου.http://fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα