Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Λαφαζάνης: Έρχονται μειώσεις στο ρεύμα και στο αέριο - σταθερή η φορολογία στα καύσιμα

Την μείωση των τιμών των καυσίμων έθεσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης στον πρόεδρο των ΕΛΠΕ, Γιάννη Παπαθανασίου και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννη Κωστόπουλο με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι.
"Προσπάθειά μας είναι να μειωθούν οι τιμές του πετρελαίου, των πετρελαιοειδών και των παραγώγων του και επίσης οι τιμές της Ηλεκτρικής Ενέργειας. Βεβαίως, προς αυτή τη κατεύθυνση διαμορφώνουμε ένα ουσιαστικό σχέδιο και νομίζουμε ότι πολύ γρήγορα μπορεί να έρθουν θετικά αποτελέσματα", δήλωσε σχετικά ο υπουργός σε ερώτηση δημοσιογράφων στο περιθώριο της συνάντησης. 

Ο υπουργός τόνισε ότι τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει μείωση των τιμών του φυσικού αερίου κατά 20% σε δύο δόσεις ως φυσιολογικό αποτέλεσμα της μείωσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.
Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε, πάντως, ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα μείωσης των φόρων στα καύσιμα ενώ έδωσε έμφαση στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου λέγοντας ότι είναι πολύ εκτεταμένο και η αντιμετώπισή του συλλογικά από τα συναρμόδια υπουργεία - με μέτρα που θα εξειδικευθούν και στο πλαίσιο των πργραμματικών δηλώσεων – είναι κρίσιμης σημασίας για τα έσοδα του Δημοσίου.
Σχετικά με το λαθρεμπόριο, είπε τα εξής: "Θα ληφθούν συλλογικές αποφάσεις επί του θέματος και τον πρώτο λόγο έχει εδώ το Υπουργείο Οικονομικών. Εμείς θα συνδράμουμε, με την ευθύνη που έχουμε στον ενεργειακό τομέα. Υπάρχει μεγάλο λαθρεμπόριο στην Ελλάδα. Πάρα πολύ εκτεταμένο και είναι κρίσιμη η πάταξή του. Κρίσιμη και για τα έσοδα του Δημοσίου, σε μια πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία για την Ελληνική οικονομία. Πιστεύουμε ότι θα δράσουμε ταχύτατα επ’ αυτού και στις Προγραμματικές Δηλώσεις θ’ ακούσετε πιο συγκεκριμένα πράγματα".
Σε ότι αφορά τα Ελληνικά Πετρέλαια ο υπουργός επανέλαβε ότι το ποσοστό 35% των μετοχών που ελέγχει το κράτος θα επιστρέψει «από το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ» στο Δημόσιο το οποίο θα αξιοποιήσει το κρίσιμο και στρατηγικό αυτό ποσοστό για να παίξει θετικό ρόλο στα ΕΛΠΕ. Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη τα ΕΛΠΕ είναι ένας γίγαντας για τα μέτρα της Ελλάδας που μπορεί να παίξει ουσιαστικο ρόλο για την ασφάλεια, την επάρκεια και τη μείωση των τιμών των πετρελαιοειδών.
Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα διαμορφώσει νέα ενεργειακή στρατηγική και η Ελλάδα θα σταματήσει να είναι δορυφόρος οποιουδήποτε και θα χαράξει την πολιτική της με βάση τις αναπτυξιακές και παραγωγικές της προτεραιότητες. «Θα ασκήσουμε ενεργειακή στρατηγική πολυδιάσταση και πολυεπίπεδη, θα έχουμε ενεργειακές σχέσεις τεσσάρων οριζόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα