Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Σόιμπλε: Δεν βρήκαμε λύσεις - Βαρουφάκης: Δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε

Σόιμπλε: Η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ - Οι προεκλογικές σας υποσχέσεις βαίνουν εναντίον άλλων - Διαπραγματευθείτε με Τρόικα - Βαρουφάκης: Συμφωνούμε με το 60%-70% του υφιστάμενου προγράμματος - Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία - Να μπει τέλος στην απαξίωση της Ελλάδας


Συζητήσαμε διεξοδικά και για αρκετή ώρα -όχι πάντα με συμφωνία- αλλά στο επίπεδο της παραδοσιακής φιλίας των δύο χωρών. Συμφωνήσαμε ότι θα παραμείνουμε δεσμευμένοι για μια ενωμένη Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Γ. Βαρουφάκη, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.



Υπήρξε σημαντική πρόοδος στην υλοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα, αλλά, όπως σημείωσε, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμα να γίνουν. Η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ. Πρέπει να διαπραγματευτεί με τους τρεις θεσμούς που στηρίζουν το πρόγραμμα διάσωσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης βαίνουν εναντίον άλλων.

Συμφωνήσαμε να μπούμε σε διαβουλεύσεις με τελικό στόχο μια λύση που διαφυλάττει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Δεν συζητήσαμε την πιθανότητα κουρέματος του χρέους, αλλά την προσέγγιση που πρέπει να έχουμε για τη λήξη της κρίσης. Ο ελληνικός λαός θέλει να τελειώσει αυτή η ταπείνωση, δήλωσε, από την πλευρά του, ο Γ. Βαρουφάκης.

Επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζητά χρόνο για να παρουσιάσει τις θέσεις της στους εταίρους της και στο μεταξύ να υπάρχει το πρόγραμμα-γέφυρα μέχρι τέλος Μαϊου. Δήλωσε επίσης ότι οι δύο πλευρές δε συμφώνησαν καν ότι διαφωνούν, ενώ αναφερόμενος στην κυβέρνηση Τσίπρα, είπε ότι συμφωνεί με το 60-70% του υφιστάμενου προγράμματος και πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα