ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ανοίγει η ΕΡΤ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο;

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει το στίγμα της νέας ΕΡΤ. Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ θα γίνει μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης όπου θα περιγράφονται αναλυτικά τα βήματα για τη μετάδοση του σήματος, το ενδεχόμενο μεταβατικό διάστημα λειτουργίας και την επανασύστασή της. Το πολιτικό μήνυμα είναι πως η χώρα θα αποκτήσει για πρώτη φορά δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθώς μέχρι σήμερα οι πολίτες έχουν πληρώσει πολλά για κρατική ραδιοτηλεόραση και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε κυβερνητική ραδιοτηλεόραση.

Η ΕΡΤ θα εκπέμψει ξανά και η ΝΕΡΙΤ θα σταματήσει τη λειτουργία της, με μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, θα επαναπροσληφθούν όσοι εργάζονταν στην ΕΡΤ μέχρι τις 11 Ιουνίου 2013 ενώ θέση θα έχουν όσοι εργάστηκαν για τη ΔΤ και αργότερα για τη ΝΕΡΙΤ, καθώς και όσοι προσελήφθησαν με διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ. Τα συνολικά έσοδα της ΕΡΤ, με το ανταποδοτικό τέλος των 3 ευρώ, λένε ότι αρκούν για να καλύψουν την είσοδο και των απολυμένων. Σήμερα, με τον ισχύον προϋπολογισμό της ΝΕΡΙΤ για το 2015 παραμένουν αδιάθετα, ως «ισοζύγιο», 95 εκατ. ευρώ. Η επαναφορά της ΕΡΤ θα δημιουργήσει ξανά έναν σταθερό πυλώνα στον χώρο των ΜΜΕ
Προς το παρόν αναζητείται η νομική φόρμουλα για την εκπομπή της ΕΡΤ. Η σοβαρή πρόταση που έχει κατατεθεί, περιλαμβάνει τρία στάδια:
-Την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπογεγραμμένη από τους υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας, με την οποία θα καταργείται η προηγούμενη ΚΥΑ των Σ. Κεδίκογλου και Γ. Στουρνάρα. Με τη νέα ΚΥΑ επανέρχεται σε ισχύ ο ιδρυτικός νόμος της ΕΡΤ (1730/1987) και τίθεται σε άμεση λειτουργία η ΕΡΤ.
-Με τροπολογία ή με νόμο ακυρώνεται μέσα σε διάστημα ενός μήνα ο ιδρυτικός νόμος της ΝΕΡΙΤ.
-Μέσα σε διάστημα έξι μηνών κατατίθεται το νέο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, ως δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης. Στο σχέδιο αυτό θα υπάρχει πρόβλεψη για την αξιολόγηση του προσωπικού.typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα