Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Αλέξη, άνοιξε την ΕΡΤ

Ο φόβος μας εδώ και μέρες είναι πως η κυβέρνηση στην περίπτωση της ΕΡΤ  “χάθηκε στη μετάφραση”.  Ακόμη, και τώρα αναζητείται λύση για να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επανέναρξη της ΕΡΤ. Επιπλέον,  εκφράζεται η άποψη πως “θα πάμε με το MEGA” και ότι “η ΝΕΡΙΤ έχει χαμηλή τηλεθέαση”, για να υπάρχει βιασύνη.

Είναι μια απολύτως λανθασμένη προσέγγιση. Ο χρόνος περνάει και όσο δεν γίνονται οι αλλαγές, τόσο η χαρά δίνει τη θέση της στην απογοήτευση. Η πλειονότητα του  κόσμου και όχι μόνο αυτός της ΕΡΤ,  έχει πειστεί ως σήμερα από τη στάση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, απέναντι στους ευρωπαίους ηγέτες και την αναγνωρίζει.

Το άνοιγμα της ΕΡΤ είναι απαραίτητο και πρέπει άμεσα να συμβεί, με πολιτικούς όρους και με τη νομική οδό που έχουμε πολλές φορές περιγράψει.  Η πράκξη αυτή θα έχει και  άμεσες ευεργετικές συνέπειες :

-Θα γεμίσει αισιοδοξία τους πολίτες,  οι οποίοι θα δουν με τα μάτια τους την αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ και της δημοκρατίας στη χώρα.
-Η ΕΡΤ θα αποκτήσει σχεδόν αυτόματα  μεγάλο ακροατήριο. Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου θα στραφεί στα προγράμματα της ΕΡΤ για να μάθει τι συμβαίνει, καθώς θεωρεί όλα τα υπόλοιπα ιδιωτικά μεγάλα κανάλια και ειδικά το MEGA, “μνημονιακά”.
-Θα δείξει έμπρακτα πως ο Α. Τσίπρας τηρεί τις δεσμεύσεις τους.
-Θα μπορέσει να υπάρξει διάλογος μεταξύ των πολιτικών κομμάτων με δημοκρατικούς όρους.

Τις επόμενες κρίσιμες μέρες της  μάχης στην Ευρώπη, πρέπει να στείλει η κυβέρνηση το μήνυμά της και με το σήμα της ΕΡΤ. Δεν θέλουμε να σκεφτούμε, τι θα συμβεί, αν υπερισχύσει η άποψη πως “το νομικό πλαίσιο θα έχει τελειώσει στο τέλος του Φεβρουαρίου”!typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα