Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Οι ημερομηνίες για τη νέα ΕΡΤ/Στόχος η νέα ΕΡΤ να λειτουργήσει με το σύνολο των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων της πρώην ΕΡΤ πριν το Πάσχα

Σφιχτό χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ έχει σχεδιάσει το υπουργείο Επικρατείας. Στόχος είναι να λειτουργήσει η νέα ΕΡΤ το συντομότερο δυνατό και για αυτό υπάρχει επιτάχυνση των όποιων διαδικασιών απαιτούνται.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας έως τις 3 Μαρτίου πρόκειται να κατατεθεί τη Βουλή το σχέδιο νόμου για την επανασύσταση της ΕΡΤ. Το νομοσχέδιο θα θα συζητηθεί με κατεπείγουσα διαδικασία έτσι ώστε μέσα σε διάστημα το πολύ δέκα ημερών ο νόμος να έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Στη συνέχεια θα οριστεί η προσωρινή διοίκηση η οποία θα αναλάβει την προετοιμασία για την εκ νέου μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος. Έχει τεθεί ως στόχος να μην ξεπεραστεί η ημερομηνία της 3η Απριλίου.

Υπάρχουν όμως κι άλλες εκτιμήσεις στην κυβέρνηση που λένε ότι η ΕΡΤ δεν θα μπορεί να είναι έτοιμη πριν από το Πάσχα. Ο νέος φορέας θα λειτουργήσει με το σύνολο των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων της πρώην ΕΡΤ και θα χρηματοδοτείται από το ανταποδοτικό τέλος και ενδεχομένως και από τη διαφήμιση.
Ισχύει η φράση του Νίκου Παππά πως «όσοι απολυμένοι της ΕΡΤ επιθυμούν μπορούν να επιστρέψουν», όπως και ότι δεν θα υπάρξουν ρεβανσισμοί.
Τις προηγούμενες μέρες έγινε συνάντηση με τους τρεις βουλευτές της ΕΡΤ, τους Αννέτα Καββαδία, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και Αγλαΐα Κυρίτση ενώ για αυτή την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένες οι συναντήσεις με την ΠΟΣΠΕΡΤ, την ΠΟΕΣΥ και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα