Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Handelsblatt: Εκστρατεία του Σόιμπλε να πείσει τους βουλευτές

Εν αναμονή των τελικών ελληνικών προτάσεων τελεί όχι μόνον η γερμανική κυβέρνηση αλλά και οι Γερμανοί βουλευτές, οι οποίοι θα κληθούν στο τέλος της εβδομάδας να δώσουν το τελικό πράσινο φως του Βερολίνου. O Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκινά ήδη σήμερα Δευτέρα εκστρατεία πειθούς των βουλευτών ενόψει της ψηφοφορίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Handelsblatt.


Προκειμένου μάλιστα να έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του, ο κ. Σόιμπλε ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όσμπορν. Εν τω μεταξύ το υπουργείο του συγκέντρωσε χθες Κυριακή όλα τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να αποσταλούν στους βουλευτές και να ενημερωθούν για τα ελληνικά σχέδια πριν οι ίδιοι κληθούν να αποφασίσουν.

Όπως σημειώνει η Handelsblatt μετά από πέντε χρόνια ευρωδιάσωσης ο Βόλφγανγκ Σόιμπλε έχει συνηθίσει να «πουλάει» συμβιβασμούς στους βουλευτές. Αυτή τη φορά όμως, όπως εκτιμάται, η αποστολή του δεν είναι τόσο δύσκολη καθώς μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ κατάφεραν να περάσουν σχεδόν όλα τα σημεία τα οποία οι ίδιοι θεωρούν σημαντικά. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με την εφημερίδα, το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεσμεύεται να ολοκληρώσει το τρέχον πρόγραμμα και να υπάρξει στη συνέχεια αξιολόγηση από τους τρεις θεσμούς. Επιπλέον η κυβέρνηση Τσίπρα υπόσχεται να μην αναιρέσει μεταρρυθμίσεις ενώ θα λαμβάνει χρήματα «βήμα προς βήμα», όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα