Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Λαγκάρντ: Η ελληνική λίστα στερείται ξεκάθαρων διαβεβαιώσεων για μεταρρυθμίσεις/To ΔΝΤ διατηρεί την δική του ατζέντα

Βάζει «αστερίσκους» στα μέτρα Βαρουφάκη


Περισσότερα και ουσιαστικότερα μέτρα για ασφαλιστικό, αποκρατικοποιήσεις και εισπράξεις φόρων ζητά το ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση, με βάση το δικό του Πρόγραμμα (Memorandum). Όπως τονίζει η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, η λίστα Βαρουφάκη «δεν είναι ιδιαίτερα συγκεκριμένη, κάτι που ίσως να είναι αναμενόμενο, με δεδομένο ότι η νέα κυβέρνηση μόλις ανέλαβε».
 
Η Κριστίν Λαγκάρντ  χαιρετίζει τις δεσμεύσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ωστόσο, σημειώνει ότι η «περίμετρος πολιτικής» που έθεσε η κυβέρνηση, δεν είναι επαρκής για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και η εκτή αξιολόγηση του ΔΝΤ.





Συγκεκριμένα, η κυρία Λαγκάρντ σημειώνει ότι σε αρκετά σημεία «συμπεριλαμβανομένων ίσως και των πιο σημαντικών, η επιστολή δεν μεταφέρει τις κατάλληλες διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις που ορίζονται στο Μνημόνιο».
 
Μάλιστα, η επικεφαλής του ΔΝΤ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει «καθαρή δέσμευση» για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της οριζόμενης στο Μνημόνιο συνολικής μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος και του ΦΠΑ και επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανεπιφύλακτες δεσμεύσεις για πολιτικές που έχουν ήδη συμφωνηθεί, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, οι μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.
 
Χαρακτηρίζει, επίσης, τις δεσμεύσεις αυτές «κρίσιμης σημασίας» για τη δυνατότητα της Ελλάδας να τηρήσει τα βασικές κριτήρια του Προγράμματος του ΔΝΤ.
 
«Επομένως», προσθέτει η κυρία Λαγκάρντ, «είναι σημαντικό να τονίσω ότι για να είναι επιτυχημένες οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση, δεν θα μπορούσαν να περιοριστούν στην περίμετρο της πολιτικής που περιγράφεται  στη λίστα της Κυβέρνησης» και καταλήγει: «Τα στελέχη μου και εγώ ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση για την εξεύρεση κοινού εδάφους με στόχο την ολοκλήρωση της έκτης αξιολόγησης του υποστηριζόμενου από το ΔΝΤ προγράμματος, τα συντομότερο δυνατόν».protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα