Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Δανειστές: Εάν δεν έχετε ρευστότητα, μην πληρώσετε για 1-2 μήνες μισθούς

Του Χάρη Φλουδόπουλου 

Το δίλημμα αποπληρωμής χρέους ή μισθών συντάξεων αποκάλυψε χθες με απίστευτη ομολογία της η σύμβουλος του Γ. Βαρουφάκη, Ε. Παναρίτη, στο πλαίσιο των όσων συζητούνται στις διαπραγματεύσεις και το που οδηγεί άμεσα το δραματικό πρόβλημα ρευστότητας που έχει μπροστά της η Κυβέρνηση. 

Όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και μας απαντούν "μην πληρώσετε και κανένα μισθό για 1-2 μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες" φαίνεται ότι οι δανειστές αντιμετωπίζουν το ελληνικό πρόβλημα με "παράξενους τρόπους..." ανέφερε χαρακτηριστικά η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών. 


Σε επικοινωνία που είχε με το Capital.gr η κα Παναρίτη διευκρίνισε πως η τοποθέτηση των δανειστών αφορούσε την περίοδο πριν τις 26 Φεβρουαρίου οπότε και επιτεύχθηκε η νέα συμφωνία με τους εταίρους. Ειδικότερα, η κα Παναρίτη μιλώντας στο Capital.gr δήλωσε: "Από το 2010 έως τώρα ήταν έτσι φτιαγμένο το μνημόνιο ώστε θα συνεχίζαμε να μειώνουμε μισθούς και συντάξεις και πολύ πιθανόν θα καταλήγαμε να μην πληρώνουμε καθόλου μισθούς και συντάξεις. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην ανατροπή αυτής της κατάστασης, και η διαδικασία που ακολουθούμε είναι να δουλεύουμε πάνω στην αποδεκτή λίστα μεταρρυθμίσεων της 26ης Φεβρουαρίου, όπου δεν υφίσταται αυτή η συζήτηση. Η συζήτησή μας και οι διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή στηρίζονται στο αποτέλεσμα της 24ης Φεβρουαρίου".

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ επιβεβαίωσαν πάντως πλήρως την αναφορά της κας Παναρίτη και σημείωσαν σχετικά πως οι συγκεκριμένες πιέσεις των δανειστών ασκήθηκαν στο περιθώριο των συναντήσεων στις Βρυξέλλες, πριν συνεδριάσει το Brussels Group. Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ήταν άμεση η αντίδραση του Γ. Βαρουφάκη που έκοψε την κουβέντα λέγοντας στους δανειστές ότι "είναι ντροπή και να το συζητάτε, να μην ξανακούσω τέτοιες απόψεις". 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει σχετικά: "Οι συγκεκριμένες αναφορές, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015. Ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα