ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Το 2017-2018 ξεκινά η εύρεση στρατηγικών επενδυτών για την «κυπριακή ΔΕΗ»(AHK)

Σε οργανισμό ιδιωτικού δικαίου αναμένεται να μετατραπεί μέχρι τέλος του 2015 η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, ενώ εντός της διετίας 2017 - 2018 αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εξεύρεση στρατηγικών επενδυτών. 

Το θέμα της αποκρατικοποίησης της Αρχής Ηλεκτρισμού τέθηκε, μεταξύ άλλων, κατά την εξέταση του προϋπολογισμού της ΑΗΚ στην κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών της Κύπρου.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ Όθωνας Θεοδούλου σημείωσε ότι η Διοίκηση της Αρχής ακολουθεί τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου, όπως επίσης και τον "οδικό χάρτη" για την αποκρατικοποίηση του οργανισμού. 


Εκτίμησε ότι τέλος του 2015 θα πρέπει να μετατραπεί ο οργανισμός σε οργανισμό ιδιωτικού δικαίου με μόνο μέτοχο το κράτος. 

Η αναζήτηση των επενδυτών, είπε, εκτιμάται ότι θα εκδηλωθεί μεταξύ 2017 και 2018. 

Οι συνολικές δαπάνες του προϋπολογισμού της ΑΗΚ για το 2015 είναι 739,6 εκατ. ευρώ, με προϋπολογιζόμενα έσοδα 749 εκατ. 

Το 2014 η ΑΗΚ είχε πλεόνασμα 30 εκατ., ενώ το 2015 το πλεόνασμα θα περιοριστεί μόλις στα 10 εκατ. 

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για το ψηλό ύψος του δανεισμού της ΑΗΚ, επισημαίνοντας πως οι πολίτες πληρώνουν τις αμαρτίες του παρελθόντος. 

Επικαλούμενος τοποθετήσεις διευθυντικών στελεχών της ΑΗΚ σημείωσε πως εάν μέχρι το 2019 δεν χρησιμοποιείται φυσικό αέριο τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον τόπο. 

Σε σχέση με τη διακοπή ρεύματος σε 600 νοικοκυριά ο κ. Παπαδοπούλος σημείωσε πως πρέπει να βρεθούν τρόποι πρόσθετης βοήθειας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. 

Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης δήλωσε πως σήμερα επιβεβαιώθηκε πως η δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από την ΑΗΚ προς τα κατεχόμενα από το 1964 μέχρι σήμερα φτάνει το €1 δισ., επισημαίνοντας πως προωθείται πολιτική λύση του θέματος αφού το θέμα θα συζητηθεί στις τεχνικές επιτροπές. http://energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα