Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Κλειστή η είσοδος στο Παλαμήδι από τα 999 σκαλιά του

Κλειστή παραμένει εδώ και αρκετό καιρό, η είσοδος του θρυλικού κάστρου του Παλαμηδιού από την πλευρά των χιλιοτραγουδισμένων 999 σκαλοπατιών του. Αιτία όπως μάθαμε είναι η ακαταλληλότητα, λόγω φθοράς του ξύλινου φυλακίου - εκδοτηρίου που υπάρχει στο σημείο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι φύλακες στο κάστρο να μην μπορούν να το λειτουργήσουν με ασφάλεια.



Από καιρό έχουν γίνει ενέργειες με έγραφα προς το υπουργείο για την αποκατάσταση του αλλά οι πρόσφατες εκλογές "τρέναραν" τις διαδικασίες και την χρηματοδότηση του απαραίτητου έργου, που σύμφωνα με πληροφορίες περιελάμβανε και την επαναλειτουργία τις καντίνας στον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα.

Θα πρέπει να εξάρουμε τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων στο κάστρο, που με δικές τους πρωτοβουλίες επέκτειναν πολλές φορές το ωράριο λειτουργίας για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και κατ επέκταση την τουριστική κίνηση στην πόλη του Ναυπλίου, καθώς το Παλαμήδι από μόνο του συνιστά αιτία για να επισκεφθεί κάποιος την πόλη. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως το φρούριο πέρυσι  σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών με 119,49%.

Εν το μεταξύ και ο Δήμος Ναυπλιέων με τον Δήμαρχο κ. Κωστούρο προσπαθεί  πιέζοντας υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε σύντομα να βρεθεί λύση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
 

Το Παλαμήδι, το θρυλικό κάστρο τ’ Αναπλιού, είναι αναμφισβήτητα το πιο γνωστό από τα κάστρα μας. Χίλιους να ρωτήσομε για το πρώτο κάστρο που τους έρχεται στο νου, οι 999 θ’ απαντήσουν: – Το Παλαμήδι…!argolikeseidhseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα