Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Πρόκληση: Η Μέρκελ μιλάει ξανά για Τρόικα...

«Έχουμε κάνει μέχρι τώρα ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα είναι επιτυχημένο. Η Τρόικα θα συνεχίσει την αξιολόγηση» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος - Γιούνκερ: Πρώιμο να εικάσουμε αν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης - Να εφαρμοστούν όλα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup


«Τα κράτη μέλη πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες της ΕΕ» επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. 



«Έχουμε κάνει μέχρι τώρα ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα είναι επιτυχημένο. Το γερμανικό κοινοβούλιο το ψήφισε και η Τρόικα θα συνεχίσει την αξιολόγηση» τόνισε η κυρία Μέρκελ επαναφέροντας στη συζήτηση την λέξη «τρόικα» που η ελληνική κυβέρνηση τόσο πολύ προσπάθησε να θέσει εκτός συζήτησης.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει όλα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup» υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ. Σε ερώτηση αν θα πρέπει να αναμένεται τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας και τρίτο μνημόνιο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απάντησε: «Είναι πρώιμο να εικάσουμε αν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας».  

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης.

Αναφορικά με την πιθανότητα νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η καγκελάριος Μέρκελ υποστήριξε πως για τη Γερμανία ισχύει η συμφωνία του Μινσκ, αλλά, σε περίπτωση που αυτή δεν εφαρμοστεί, τότε τα κράτη-μέλη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιβάλουν αυστηρότερες κυρώσεις.  

Η καγκελάριος Μέρκελ σχολίασε και την απόφαση της Κομισιόν να δώσει νέα παράταση δύο ετών στη Γαλλία, ώστε να μειώσει το έλλειμμά της στο 3%, υποστηρίζοντας πως η Γαλλία βρίσκεται στο σωστό δρόμο, εφαρμόζοντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με σκοπό τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπεραμύνθηκε της απόφασης της Κομισιόν, τονίζοντας πως η Γαλλία θα πρέπει να εφαρμόσει ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα εξυγίανσης των δημοσιονομικών της, και εφαρμογής συγκεκριμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.   

Η συνάντηση της Μέρκελ με το Κολλέγιο των Επιτροπών

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και ολόκληρο το Κολλέγιο των Επιτρόπων.

Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί η καγκελάριος Μέρκελ στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, μετά την εκλογή του Ζαν Κοντ Γιουνκερ.

Ο πρόεδρος Γιούνκερ και η καγκελάριος της Γερμανίας συζήτησαν τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την ΕΕ και την υρωζώνη, με την Ελλάδα και την Ουκρανία να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα