Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Κινήσεις για άρση των απεργιακών μέτρων στην ΑΗΚ

Σε κινήσεις για δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ του Υπουργείου, του Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων και των συντεχνιών της ΑΗΚ, με πρώτο στόχο την αποσυμφόρηση της κρίσης και των βέβαιων προβλημάτων στην παροχή ηλεκτρισμού, προχώρησε τις τελευταίες ώρες ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακοτρύπης.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι αποφασίστηκε να δοθεί παράταση 15 ημερών στην υποβολή προσφορών για τις μελέτες του Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων σε σχέση με την ΑΗΚ, ώστε να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αποφάσισε ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων με εισήγηση του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακοτρύπη.


Το σκεπτικό της παράτασης, είναι να μην υπάρχουν τετελεσμένα την Τρίτη 31 Μαρτίου, που κλήθηκαν όλες οι πλευρές στην Βουλή για διάλογο, σε σχέση με τις αντιδράσεις των συντεχνιών για τον διαγωνισμό που προκήρυξε ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων.

Με βάση την προκήρυξη των διαγωνισμών, οι προσφορές θα έπρεπε να υποβληθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου. Αυτό θα σήμαινε ότι θα υπήρχαν τετελεσμένα ως προς τα θέματα στα οποία αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ. Με την νέα ρύθμιση η υποβολή των προτάσεων των ενδιαφερομένων θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 15 Απριλίου, δηλαδή την Τρίτη μετά το Πάσχα.

Από την άλλη, αναμένεται να ζητηθεί ανάλογη κίνηση καλής θέλησης και από πλευράς συντεχνιών, με αναστολή ή ακύρωση των απεργιακών μέτρων, ώστε η συζήτηση στον Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου, να μην διεξαχθεί υπό την πίεση των απεργιακών μέτρων και των διακοπών παροχής ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες ώρες θα γίνουν διαβουλεύσεις με τις συντεχνίες της ΑΗΚ για την δική τους ανταπόκριση ώστε να μην ισχύσουν τα ανακοινωθέντα απεργιακά μέτρα για αύριο το πρωί και την Δευτέρα και Τρίτη, οπότε και θα γίνει η συνάντηση στην Βουλή.

Αναμένεται ότι από πλευράς Υπουργείου Ενέργειας και Εφόρου, θα εκδοθεί και επίσημη ανακοίνωση για την παράταση στον διαγωνισμό, ώστε να αναμένεται και η ανάλογη κίνηση των συντεχνιών ΑΗΚ.

(Πέτρος Θεοχαρίδης, philenews.com)energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα