Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Γιατί έμεινε ο Βαρουφάκης στις Βρυξέλλες; Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τα τεχνικά κλιμάκια - Αντιστέκεται η Αθήνα στην επιστροφή τους

- Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη
- Η Αθήνα δεν δέχεται να έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας με την μορφή που είχαν πριν
- Με ποιά φόρμουλα μπορεί να δεχθεί η κυβέρνηση την επιστροφή των κλιμακίων

Μπορεί το χθεσινό Eurogroup να ήταν ένα από τα συντομότερα της ιστορίας όσον αφορά στην Ελλάδα όμως τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες μια πυρετώδης διαπραγμάτευση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και των θεσμών για το θέμα των τεχνικών κλιμακίων και αν θα έρθουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Βαρουφάκης ήταν να επιστρέψει στην Αθήνα και να αναχωρήσει την Τετάρτη μαζί με τον πρωθυπουργό για το Παρίσι. 'Ομως, ο κ. Βαρουφάκης δεν έφυγε ποτέ από τις Βρυξέλλες και επέστρεψε μόνο στην Αθήνα το δεξί του χέρι.

Όλα ξεκίνησαν από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος είπε ότι τεχνικές ομάδες θα μεταβούν και στην Αθήνα, για να κοιτάξουν καλύτερα και από κοινού τα στοιχεία. 

Αυτό θεωρήθηκε μη αποδεκτό από την Αθήνα, ενώ πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι το θέμα δεν συζητήθηκε μέσα στο Eurogroup.

Οι συναντήσεις τις τελευταίες ώρες δίνουν και παίρνουν μεταξύ της ελληνικής πλευράς και εκπροσώπων της Κομισιόν, του Eurogroup, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ για να λυθεί το θέμα. 

Η Αθήνα, αποκλείει να δεχθεί τα τεχνικά κλιμάκια με την μορφή που ερχόντουσαν και μάλιστα αναμένεται να επίσημη τοποθέτηση από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που δέχεται η Αθήνα είναι ό,τι στοιχεία ζητούν οι θεσμοί, να τα "ανεβάζουν" αποστολές ελλήνων τεχνοκρατών στης Βρυξέλλες.

Επίσης, δεν αποκλείεται οι τεχνοκράτες των θεσμών, να έρχονται στην Αθήνα αλλά με μια άλλη μορφή και σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτό να συναντούν τους υπουργούς.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα