ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Στο Βερολίνο ο Τσίπρας με τον φάκελο των μεταρρυθμίσεων ανά χείρας

Κρίσιμη συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας - Τι περιλαμβάνει το Ελληνικό σχέδιο - Στο Βερολίνο θα ανοίξει και η ατζέντα των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ενώ θα τεθούν και θέματα διμερών σχέσεων


Με το φάκελο των μεταρρυθμίσεων ανά χείρας αναμένεται να προσέλθει στην κρίσιμη συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο Βερολίνο αναμένεται να ανοίξει και η ατζέντα των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη , ενώ θα τεθούν και θέματα διμερών σχέσεων.



Το σχέδιο που περιλαμβάνει στοχευμένη πολιτική κατά της φοροδιαφυγής, μοντέλο αποκρατικοποιήσεων με ταυτόχρονη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ριζική αναδιάρθρωση του Δημοσίου και ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης συντάσσει η κυβέρνηση για να το παρουσιάσει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» τη ρευστότητα από την ΕΚΤ και τους δανειστές.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κινείται σε πυρετώδεις ρυθμούς ώστε να ετοιμαστεί έγκαιρα η λίστα των μεταρρυθμίσεων και να παρουσιαστεί από τον κ. Τσίπρα στη συνάντηση με τη κυρία Μέρκελ, ώστε να επιβεβαιωθεί η βούληση της κυβέρνησης για την υλοποίηση της συμφωνίας που επετεύχθη στις 20 Φεβρουαρίου.

Η Καγκελάριος έχει καταστήσει σαφές ότι τα μέτρα που θα παρουσιαστούν θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα.

Η γερμανική πλευρά, όπως επιβεβαιώθηκε και από την εκπρόσωπο Τύπου της Γερμανικής κυβέρνησης, Κριστιάνε Βιρτς, επιμένει στην απόφαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου και θέτει ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα, την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που ανέλαβε. 

Παρά ταύτα, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, η κυρία Μέρκελ δεν αναμένει ολοκληρωμένο και τελικό σχέδιο στη συνάντηση. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα