Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Διορίστηκαν και επισήμως Αλεξόπουλος και Τόλιος

Τις θέσεις τους στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, έλαβαν και επισήμως οι κ.κ. Απόστολος Αλεξόπουλος και Γιάννης Τόλιος.

Τα εν λόγω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα διορισθούν ο μεν Αλεξόπουλος στη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών και ο δε Τόλιος στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας.

Οι εν λόγω αποφάσεις αναμένεται σύντομα να δημοσιευθούν στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Τα βιογραφικά

Ο κ. Αλεξόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωλογίας και Γεωλογικών Χαρτογραφήσεων του ιδίου τμήματος. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Γεωλογίας (1976) και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (1990).

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τον Ιούνιο του 2012.

Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει εξήντα τέσσερις δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και τη συγγραφή πολυάριθμων σημειώσεων για τους φοιτητές του Γεωλογικού τμήματος του Παν/μίου Αθηνών και του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Αντίστοιχα, ο κ. Τόλιος είναι διδάκτωρ οικονομικών επιστημών, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά με μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Λονδίνου και «Λομονόσοφ» της Μόσχας.

Η διδακτορική του διατριβή (Ph.D.) έγινε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μιλάει αγγλικά και ρωσικά. Εργάστηκε στη Δ/ση Μελετών και Προγραμματισμού της Αγροτικής Τράπεζας, μετακλιτός υπάλληλος Ελληνικής Βουλής και αλλού.

Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων, μεταξύ αυτών: Σύγχρονος Καπιταλισμός, Τάσεις Ανάπτυξης και Αντιθέσεις (1991), Συγκέντρωση Κεφαλαίου, Οικονομικοί Όμιλοι και Οικονομική Ελίτ (1999), Συγκέντρωση Κεφαλαίου, Βιομηχανικοί Όμιλοι και Βιομηχανική Πολιτική (2003),Περιβάλλον και Αγροτική πολιτική σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης (2008), Κρίση, Απεχθές Χρέος και Αθέτηση Πληρωμών. Το ελληνικό …δίλημμα (2011).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα