ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Αιχμηρό μήνυμα Τσίπρα σε Στουρνάρα

Της Νίκης Ζορμπά

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο, στο πλαίσιο της Συνόδου της ΕΚΤ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας "εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Διοικητής της ΤτΕ θα συμβάλλει τα μέγιστα για την πλήρη αποκατάσταση και με όλα τα εργαλεία χρημαροδότηση της ελληνικής οικονομίας".

Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, "αμέσως μετά την επιστροφή του αύριο το βράδυ". 


Κατά ορισμένους, η δημοσιοποίηση, έστω και άτυπη, της επικοινωνίας του κ. Τσίπρα με τον διοικητή της ΤτΕ αποτελεί μήνυμα και δη αιχμηρό στον ίδιο με το οποίο μάλιστα τον ...καλεί να κάνει τη δουλειά του. 

Όπως έχει αναφέρει από νωρίς σήμερα το Capital.gr κατά τη σημερινή συνεδρίασή της στη Λευκωσία η ΕΚΤ αναμένεται να λάβει αποφάσεις τόσο για την ανανέωση του ορίου χρηματοδότησης μέσω ELA, όσο και για το ενδεχόμενο να “χαλαρώσει” ή όχι το όριο «έκθεσης» των ελληνικών τραπεζών σε κρατικά χαρτιά. 

Το «κλίμα» που επικρατούσε μέχρι χθες δεν είχε ενδείξεις «χαλάρωσης» καμίας κλίμακας. 

Δηλαδή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το ΔΣ της ΕΚΤ είτε θα δώσει το πράσινο φως για αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων για διευκόλυνση του εσωτερικού δανεισμού είτε για χαλάρωση της πίεσης απεμπλοκής των τραπεζικών χαρτοφυλακίων από έντοκα και κρατικά ομόλογα. 

Οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν αποκλείονται, όπως χαρακτηριστικά παρατηρούσε χθες τραπεζικός παράγων εμπλεκόμενος στις σχετικές διαδικασίες, “αλλά δεν φαίνεται ότι είναι η στιγμή να τις περιμένουμε...”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα