Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

''EΜΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ''...

...ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ 100 ΔΟΣΕΙΣ...

«Το να θεωρεί κανείς "μονομερή ενέργεια" την ψήφιση νομοσχεδίου, που στόχο έχει να απαλύνει τις πληγές ...
της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, απλώς εκθέτει όσους το υποστηρίζουν και αποδεικνύει ότι τα τεχνικά κλιμάκια αδυνατούν να εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη».



Αυτό υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στην επιστολή Κοστέλο, και καλούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο αύριο στη Βουλή και να σταθούν απέναντι σε αυτούς τους εκβιασμούς».

«Αν στην Ευρώπη του 2015 η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θεωρείται μονομερής ενέργεια, τότε τι έχει απομείνει από τις ευρωπαϊκές αξίες;» καταλήγουν, σχολίαζοντας την επιστολή του εκπροσώπου της Κομισιόν στην Τρόικα, με την οποία ζητά να αποσυρθούν υα δύο νομοσχέδια -για την ανθρωπιστική κρίση και τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση απαντά στην ΕΕ με τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ολομέλεια και την κατάθεση, στη Βουλή, του σχεδίου νόμου για τη διεύρυνση της ρύθμισης των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με ενημέρωση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και συγκεκριμένα θα εισαχθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή την Πέμπτη και στην Ολομέλεια την Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι έως αύριο το βράδυ αναμένεται και η ψήφιση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Πέραν αυτών και σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται και το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.


Βούτσης: Άτοπες και αστήρικτες αιτιάσεις

Ως «άτοπες» και «αστήρικτες αιτιάσεις» χαρακτηρίζει η ελληνική κυβέρνηση την απαίτηση των «θεσμών» να αποσυρθούν τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και για τη διεύρυνση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, με παρέμβασή του, νωρίτερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, επιβεβαίωσε την ύπαρξη επιστολής των «θεσμών», με την οποία ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλιώς θα θεωρηθούν «μονομερείς ενέργειες».

Αναλυτικά, ο κ. Βούτσης είπε πως «συνεχίζονται, μέσω δηλώσεων, ενστάσεις και άτοπες αιτιάσεις από διεθνείς παράγοντες και εκπροσώπους των θεσμών. Είναι σαφές ότι δεν υφίσταται θέμα παραβίασης της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου».


Kαι πρόσθεσε: «Η προώθηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών και οι σχετικές αναρτήσεις νομοσχεδίων αποτελούν τον πυρήνα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων που από κοινού έχουμε δεσμευτεί. Λέμε ευθέως ότι η εισήγηση της υπουργού (σ.σ. της κυρίας Θ. Φωτίου για την ανθρωπιστική κρίση) αποτελεί την έμπρακτη κυβερνητική θέση απέναντι σε αστήρικτες αιτιάσεις και μάλιστα σε ένα ζήτημα που αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Αμέσως μετά τον υπουργό το λόγο πήρε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία της Βουλής δεν εκβιάζεται».

Κυβερνητικές πηγές, που ρωτήθηκαν αργά το βράδυ για την επιστολή Κοστέλο και το τι προτίθεται να πράξει η Αθήνα, πάντως, έλεγαν: «Ουδέν σχόλιον».http://fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα