Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Aυστηρό μήνυμα της Βαλαβάνη στους μεγαλοφειλέτες - Απειλεί με κατασχέσεις 60 ναυτιλιακές εταιρείες, ποδοσφαιρικές ομάδες, βιομηχανίες και δήμους

 Η κα Βαλαβάνη δήλωσε πως μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία για τις 100 δόσεις δεν θα υπάρξει καμία κατάσχεση
- Ωστόσο, αποκάλυψε πως το υπουργείο ήδη προετοιμάζει σχέδιο για τις κατασχέσεις μόλις τελειώσει η προθεσμία
- Ανακοίνωσε πως θα υπάρξει μπόνους για όσους πληρώσουν εφάπαξ όλο το ποσό του φόρου εισοδήματος
- Από το βράδυ της Παρασκευής έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση 30.000 πολίτες για 300 εκατ. ευρώ

Αποκαλυπτική ήταν η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη μιλώντας στη Βουλή, μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένου. 

Η κα Βαλαβάνη προανήγγειλε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις, κατά μεγαλοφειλετών του Δημοσίου που δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως υπάρξει μπόνους για όσους πληρώσουν εφάπαξ όλο το ποσό από τον φόρο εισοδήματος το καλοκαίρι. 

Πιο συγκεκριμένα, η Νάντια Βαλαβάνη αποκάλυψε πως μέχρι να ολοκληρωθεί η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεων το Δημόσιο δεν πρόκειται να ξεκινήσει καμία διαδικασία κατάσχεσης, αλλά ήδη προετοιμάζεται για αυτό κατά συγκεκριμένων μεγαλοφειλετών όταν πλέον θα έχει εκπνεύσει η προθεσμία. 

Σύμφωνα με την κα Βαλαβάνη αποκάλυψε ποιοί βρίσκονται μεταξύ των μεγαλοφειλετών του Δημοσίου:

- Δεκάδες Δήμοι
- Ποδοσφαιρικές ομάδες, 
-ΔΕΚΟ
- Κοινωφελή ιδρύματα
- 60 ναυτιλιακές εταιρείες 
- 200 βιομηχανίες.

Μάλιστα, έστειλε μήνυμα και σε όλους τους παραπάνω, λέγοντας πως εάν δεν μπουν άμεσα στη ρύθμιση των 100 δόσεων τότε θα ληφθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Ωστόσο, η αναπληρωτής υπουργός δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την πορεία υπαγωγής οφειλετών στη ρύθμιση και από την πορεία είσπραξης των εσόδων, λέγοντας πως από το βράδυ της Παρασκευής έχουν υπαχθεί 30.000 άνθρωποι για ποσό 300 εκατομμύρια ευρώ. 

Επεσήμανε δε πως μέχρι στιγμής από εφάπαξ καταβολές οφειλών έχουν εισπραχθεί 17 εκατομμύρια ευρώ. 

Η αρμόδια υπουργός ενημέρωσε επίσης ότι, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φτάνουν τα 77 δισ. ευρώ, ρυθμίστηκαν οφειλές μόλις 2,2 δισ. ευρώ. Στο ποσό αυτό, 47,5 δισ. ευρώ "αναλογούν" στα νομικά πρόσωπα κι άλλα 20 δισ. στα φυσικά πρόσωπα κι όπως είπε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση ελπίζει "να πιάσει ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό το τεράστιο ποσό".

Μιλώντας στη Βουλή, η κα Βαλαβάνη αποκάλυψε πως όσοι πληρώσουν εφάπαξ όλο το ποσό από τον φόρο εισοδήματος θα επωφεληθούν από ένα μπόνους, χωρίς ωστόσο να το αποκαλύψει. newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα