Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Με στόχο να καλύψει το «άνοιγμα» των 400 εκατ. ευρώ που υπάρχει για τον Απρίλιο, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει, ...
όπως φαίνεται, την άντληση ρευστότητας και από τα ταμεία κρατικών μη εισηγμένων εταιρειών. 


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, τόνισε ότι βρίσκεται σε επαφή με δημόσιες εταιρείες, όπως η ΔΕΣΦΑ και η ΔΕΠΑ, ώστε να συμβάλουν στην προσπάθεια να βρεθούν χρήματα. Ωστόσο, αυτή η δήλωση προκαλεί ερωτηματικά, αφού ανήκουν σε ποσοστό 35% στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων, που είναι  εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Το υπόλοιπο 65% ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, ήτοι στο ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με την ΠΝΠ, από τη δέσμευση των ταμείων των κρατικών εταιρειών εξαιρούνται οι εισηγμένες, αλλά και οι θυγατρικές τους.

Όπως είπε ο κ. Μάρδας, η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει ένα σύνολο από «ρεζέρβες», βασιζόμενη στα δυσμενέστερα σενάρια, τα οποία μπορεί να συμβούν, δηλαδή τη μη επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές. 

«Υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία που μας έστειλαν μήνυμα ότι έχουν την πρόθεση να καταθέσουν κάποια χρήματα στην Tράπεζα της Ελλάδας. Το ποσό αυτό που θα δώσουν μπορεί και να είναι παραπάνω από αυτό που χρειαζόμαστε. Εμείς όμως εξακολουθούμε και ψάχνουμε να βρούμε χρήματα, έτσι ώστε να έχουμε ένα μεγάλο μαξιλάρι, γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί και το Μάιο» τόνισε.

«Δεν μας ενδιαφέρει αυτό καθαυτό το ποσό των 400 εκατ., που θεωρούμε ότι θα το καλύψουμε, αλλά εμείς θέλουμε ένα μεγάλο σύνολο αποθεμάτων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί οτιδήποτε απρόσμενο υπάρξει. Στόχος μου είναι τα 2,5 δισ., τα οποία τα χρειάζομαι για να καλύψω και οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει και το Μάιο» προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα