Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Σαμαράς: Θα ήταν κωμικό να γίνουν νέες εκλογές. Αν το κάνει η κυβέρνηση, θα είναι για να πάει στη δραχμή(ΒΙΝΤΕΟ)

Ως καταστρεπτική έκρινε την δήλωση Μάρδα για την έλλειψη χρημάτων - Προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει νέο μνημόνιο


"Η κυβέρνηση κορόιδεψε τον λαό και τώρα ή θα συγκρουστεί με τον εαυτό της ή θα συγκρουστεί με τους εταίρους της Ελλάδας", δήλωσε ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη μετεκλογική τηλεοπτική συνέντευξή του στην εκπομπή Online στο Mega. 


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε "καταστρεπτική ομολογία" τη "δημόσια παραδοχή" του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Μάρδα "περί αδυναμίας πληρωμής μισθών και συντάξεων που συνορεύει", όπως είπε, "με την χρεοκοπία".  

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνησή του είχε αρνηθεί τη μείωση των μισθών και των κύριων συντάξεων και γι΄ αυτό ήρθε σε σύγκρουση με τους δανειστές. Το μόνο που είχαμε δεχθεί ήταν η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και η μείωση κατά 4,4%, όπως προβλέπεται στον φετινό προϋπολογισμό, των επικουρικών συντάξεων που, όπως είπε, τη θεωρεί θετκή. 

Ο κ. Σαμαράς τόνισε με κατηγορηματικότητα ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν ζητούν εκλογές. "Θα ήταν κωμικό να γίνουν εκλογές μόλις δύο μήνες μετά τις προηγούμενες", είπε, αν και σε σχετική ερώτηση, δεν απέκλεισε η κυβέρνηση να κάνει μια τέτοια επιλογή, λέγοντας "φακίρης δεν έχω κάνει". "Αν πάμε σε εκλογές θα είναι για το εσωτερικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση θα έχει υποκύψει στην πτέρυγα που είναι με τη δραχμή", συμπλήρωσε. Και, άρα, κατά την άποψή του, η προκήρυξη εκλογών, όπως και ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα, θα είχε ως δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" και θα κατέτεινε να πάει στη δραχμή, παρόλο που το 80% του ελληνικού λαού είναι υπέρ του ευρώ.

Προβλέποντας ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να υπογράψει νέο μνημόνιο, ο πρόεδρος της ΝΔ την κάλεσε να υλοποιήσει όσα συμφώμησε στις 20 Φεβρουαρίου και να μην οδηγήσει τη χώρα στα βράχια. "Κάθε μέρα που περνάει ο λογαριασμός γίνεται πιο βαρύς", είπε, αν και εξέφρασε την άποψη ότι "μπορούμε να ελέγξουμε τη ζημιά". Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι, αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη συμφωνία, "σε ενάμισι χρόνο μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο".

Κάνοντας αυτοκριτική για την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε "επικοινωνιακό βατερλό" το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ και εν γένει της φορολογίας που αυξήθηκε εππι των ημερών του. "Εγώ που είμαι ο πλέον ιδεολογικά ταγμένος κατά των φόρωνδεν εξήγησα στον ελληνικό λαό ότι οι φόροι αυτοί ήταν προσωρινοί", ανέφερε, δικαιολογούμενος ότι αυτό συνέβη επειδή πολλοί δεν πλήρωναν.

Ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι πριν από τον Σταύρο Δήμα, είχε προτείνει στον Φώτη Κουβέλη να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας. "Δεν δέχθηκε. Αν είχε δεχθεί, υπολειπόταν δυό τρεις ψήφοι εκτός από εκείνες του κόμματός του, θα είχε εκλεγεί και σήμερα θα είμαστε έξω από το Μνημόνιο", ανέφερε, λέγοντας ότι την προηγούμενη ημέρα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Δήμα, είχε πάει ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ως απεσταλμένος του στον κ. Κουβέλη, ο οποίος αρνήθηκε. 
   
Σε ερώτημα τηλεθεατή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι αισθάνεται πως οφείλει να ζητήσει συγνώμη για την ψήφο υπέρ της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου που έκανε το κόμμα του. "Με αυτά που κάνει...", όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα