ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΓΣ ΔΕΗ:Τι είπε ο Παναγιωτάκης για καταναλωτές, μετόχους και εργαζομένους της ΔΕΗ


H Έκτακτη Γενική Συνέλευση εξέλεξε, ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, τον κ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη με τριετή θητεία έως τις 07.04.2018





Μήνυμα τόσο προς το καταναλωτικό κοινό, όσο και προς τους μετόχους και τους εργαζομένους της Δημοσιας Επιχείρησης απηύθυνε ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, η εκλογή του οποίου εγκρίθηκε από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Επιχείρησης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο νέος επικεφαλής της ΔΕΗ απεύθυνε έκκληση προς τους καταναλωτές να εξαντλήσουν τα περιθώρια για την πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος, παρείχε διαβεβαιώσεις προς τους μετόχους για προσπάθεια βελτίωσης των αποτελεσμάτων, ενώ προσκάλεσε τους εργαζόμενους της Επιχείρησης να αποδείξουν ότι μία εταιρεία υπό δημόσιο management μπορεί να είναι εξίσου ή περισσότερο αποδοτική από μία ιδιωτική.


Ειδικότερα, αναφερόμενος προς τους καταναλωτές, ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι, παρά την προπαγάνδα που γίνεται, αλλά και παρά το γεγονός ότι η ΔΕΗ «τους έχει στενοχωρήσει μερικές φορές», εκείνοι γνωρίζουν ότι «η επιχείρηση είναι δική τους και πρέπει να την διαφυλάσσουν ως κόρη οφθαλμού».

Η ΔΕΗ, από την πλευρά της, όπως είπε, εξαντλεί κάθε περιθώριο, για να τους διευκολύνει να καταβάλουν το αντίτιμο των λογαριασμών τους και τους καλεί και εκείνους να εξαντλήσουν τα δικά τους περιθώρια, γιατί η πληρωμή των λογαριασμών είναι το οξυγόνο της εταιρείας. Σημείωσε δε ότι μαζί με το ρεύμα οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού περιλαμβάνουν και άλλα πράγματα που πολλές φορές δημιουργούν παρεξηγήσεις.

Από το βήμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων ο ίδιος χαρακτήρισε ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι οι διακηρύξεις της κυβέρνησης τάσσονται υπέρ μίας ισχυρής ΔΕΗ, ενώ, απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους, τους κάλεσε να δώσουν έμπρακτη απάντηση σε όσους, «όχι μόνο για ιδεολογικούς λόγους, αλλά και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους», βάλλουν εναντίον των εταιρειών του Δημοσίου και ειδικότερα της ΔΕΗ.

Το μήνυμα προς τους μετόχους (το 49% των μετοχών ανήκει σε ιδιώτες) ήταν ότι, παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση θα έχει πάντα την κοινωνική ευαισθησία που επιτάσσει το προϊόν που παράγει, το οποίο αποτελεί βασικό στοιχείο του πολιτισμού και της ανάπτυξης της χώρας, παράλληλα θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και για δικό τους όφελος.

Η τοποθέτηση του κ. Παναγιωτάκη εγκρίθηκε από μετόχους που εκπροσωπούσαν 160,5 εκατ. μετοχές σε σύνολο 182,9 εκατ. παρόντων. Άλλες 12,4 εκατ. ψήφοι ήταν αρνητικές και 9,5 εκατ. απείχαν.

Όπως σημειώνει η Επιχείρηση σε σχετική ανακοίνωση, «σήμερα 07.04.2015, συνεχίστηκε κατόπιν αναβολής από 03.04.2015 της συζήτησης του πρώτου θέματος, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση (ΕΓΣ) των Μετόχων της Εταιρίας. Η ΕΓΣ συγκλήθηκε σύμφωνα με την Πρόσκληση που αναρτήθηκε στις 13.03.2015, στην ιστοσελίδα της Εταιρίας (http://www.dei.gr ).

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση παρέστησαν νόμιμα (αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου) 285 Μέτοχοι, εκπροσωπώντας 182.969.343 κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου επί συνόλου 232.000.000 κοινών ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα ψήφου, ήτοι, διαπιστώθηκε απαρτία 78,87%.

Πρώτο θέμα: «Εκλογή Διευθύνοντος Συμβούλου»,

Μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 160.541.045 μετοχές- ψήφους, ψήφισαν «Υπέρ».

Μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 9.532.926 μετοχές – ψήφους απείχαν από την ψηφοφορία.

Μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 12.895.372 μετοχές- ψήφους, ψήφισαν «Kατά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα