ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Συνάντηση Μακρή-Στρατούλη για το εφάπαξ των συνταξιούχων στην ΔΕΗ

Ο κος Στρατούλης ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα της βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Μακρή προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα συνταξιούχων που εργάζονταν στη ΔΕΗ, οι οποίοι ενώ υπέβαλλαν αιτήσεις καταβολής εφάπαξ βοηθήματος το τελευταίο τρίμηνο του 2013, δεν το έχουν λάβει ακόμα εξ’ αιτίας  της νομοθετικής ασάφειας και προχειρότητας της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας.

Καθώς το ζήτημα απασχολεί δεκάδες συνταξιούχους η κα Ραχήλ Μακρή παρέδωσε στοιχειοθετημένο υπόμνημα στον αρμόδιο Υπουργό και ύστερα από εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων έθεσαν το πλαίσιο βέλτιστης επίλυσης. 


Ο Υπουργός διαβεβαίωσε την κα Μακρή, ότι ο μαθηματικός τύπος υπολογισμού εφάπαξ βοηθήματος, που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, και ο οποίος οδηγούσε σε «σφαγιαστικές» μειώσεις των εφάπαξ παροχών (περίπου 80% μείωση), έχει παγώσει. Την διαβεβαίωσε, επίσης, ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η αντικατάστασή του μ’ έναν εντελώς νέο μαθηματικό τύπο που θα καταργεί αυτές τις μειώσεις.

Αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας η διευκόλυνση και όχι η εκδίκηση προς τους ανθρώπους που ολοκλήρωσαν τον εργασιακό τους κύκλο τόνισε, μεταξύ άλλων, η κα Μακρή. 

Η μέριμνα του αρμοδίου υπουργού θεωρείται δεδομένη καθώς ο κ. Στρατούλης έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητα αλλά και την ευαισθησία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα