Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ/ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΜΜ

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την εργατική Πρωτομαγιά, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τα πληρώματα από τις 00:01 έως τις 24:00.


Κλειστές από τις 11.30 θα είναι σήμερα Πέμπτη 30 Απριλίου οι εφορίες στην Αττική, λόγω στάσης εργασίας που εξήγγειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Νομών Αττικής και Κυκλάδων. Παράλληλα, οι εφοριακοί θα αποκλείσουν το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης στις 12 το μεσημέρι.


Στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσουν την Πρωτομαγιά, (1 Μαϊου 2015), οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, μετρό και τραμ.






Το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:


-Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των μνημονίων καθεστώς.

-Υπογραφή ΣΣΕ για όλες τις κατηγορίες πλοίων για το 2015

-Άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, ιδιαίτερα εκείνων της ΝΕΛ


Στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσουν την Πρωτομαγιά, (1 Μαϊου 2015), οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, μετρό και τραμ.

«Τα τελευταία χρόνια με τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ισοπεδώθηκαν μισθοί, συντάξεις, δικαιώματα και χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν χωρίς δουλειά. Οι πληγές που προκλήθηκαν απο τις μνημονιακές πολιτικές είναι παρά πολλές» τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

«Η Πρωτομαγιά– προσθέτουν- είναι ημέρα μάχης απέναντι στην οικονομική, παραγωγική, ερήμωση των πόλεων και όχι μόνο, που τις μαστίζει η ανεργία, η απλήρωτη εργασία, η κοινωνική απαξίωση. Για άλλη μια φορά, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή τους».

Τέλος, διαβεβαιώνουν ότι τα Σωματεία θα είναι παρόντα και στους νέους αγώνες και θα συμμετέχουν στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις, όπως αυτές ορίζονται από τα οικεία Εργατικά Κέντρα του κάθε πρωτοβάθμιου Σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα