ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΕΝΑΕΡΙΤΕΣ ΔΕΗ/Οι εναερίτες της Ρόδου μιλούν στη «Ροδιακή» για ένα από τα πιο επικίνδυνα σύγχρονα επαγγέλματα

Γράφει
Pοδούλα Λουλουδάκη

Κάνουν μια από τις πιο επικίνδυνες δουλειές, εναέριος είναι αυτός που κινείται στον αέρα, κι αυτοί είναι οι εναερίτες της ΔΕΗ. Είναι η επίμαχη ομάδα που ευτυχώς για εμάς επί 24ωρου βάσεως φροντίζει να έχουμε ρεύμα.

Οι εναερίτες κρέμονται από τις κολώνες, τα ηλεκτροφόρα σύρματα, ή ακόμα και από τους μεγάλους μεταλλικούς πυλώνες μεγάλης τάσης οι οποίοι φτάνουν σε ύψος τα δεκάδες μέτρα προσπαθώντας να εντοπίσουν πιθανή βλάβη ή να συντηρήσουν το δίκτυο.

Φορώντας ειδικά πέδιλα και παρά το κράνος, τα γάντια κ.λπ πολλοί είναι οι θάνατοι που σημειώνονται από ατυχήματα κάθε χρόνο! Επτά έως δέκα θάνατοι το χρόνο είναι ο απολογισμός πέραν των τραυματισμών! Επειδή αυτοί είναι οι ήρωες της καθημερινότητας σ΄ ένα μεροκάματο τρόμου,  συνάντησα τη βάρδια ενός απογεύματος στο Σταθμό του Αγίου Νικολάου.

Ήταν εκεί οι εναερίτες Μανόλης Πηλείδης, Γιώργος Κατσιμπράκης και ο Ηλίας Μπούκλας που δεν ανεβαίνει πια στις κολώνες, αλλά έχει τη βάρδια του συντονισμού που μερικές φορές γίνεται επίσης επικίνδυνη…

Ποιά είναι η δουλειά ενός  Εναερίτη;
Είναι η κατασκευή υπόγειων και εναέριων δικτύων, η συντήρησή τους, η αποκατάσταση βλαβών, η επίβλεψη του εργολάβου και η διαχείριση του δικτύου διανομής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα