Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

“Μονόδρομος” η περικοπή των συντάξεων

Στην «κλίνη του Προκρούστη» βρίσκονται ξανά οι συντάξεις. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 3,3 δισ. ευρώ από τις συνταξιοδοτικές δαπάνες. Οι δανειστές ζητούν μείωση 1,6 εκατομμυρίου επικουρικών συντάξεων κατά 90%, η οποία θα θίξει κυρίως τους χαμηλοσυνταξιούχους του ΙΚΑ. Αλλιώς θα πρέπει να μειωθούν οι 2,9 εκατομμύρια κύριες συντάξεις κατά 13%, σύμφωνα με το εναλλακτικό σενάριο των δανειστών.


Αν δεν γίνει καμία μείωση στις συντάξεις, ενδέχεται να μην ξεμπλοκαριστούν οι δόσεις των δανειστών προς την Ελλάδα, θέτοντας σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο την καταβολή των συντάξεων τους επόμενους 1-2 μήνες.

Τουναντίον, η κυβέρνηση υποστηρίζει την αύξηση των δαπανών για συντάξεις μέσα από την αναστολή των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και στο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Την ίδια ώρα, τα επιπλέον έσοδα ασφαλιστικών εισφορών από τη νέα ρύθμιση που αναμένονται είναι ελάχιστα, οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές «αγκομαχούν», ενώ η λύση της επένδυσης των ρευστών διαθεσίμων των ταμείων σε κρατικά ρέπος δεν προχωρά.

Το ασφαλιστικό μαζί με τις αποκρατικοποιήσεις και τα «κόκκινα δάνεια» αποτελούν τα πιο κρίσιμα μέτωπα της διαπραγμάτευσης δανειστών – κυβέρνησης στη συζήτηση που αφορά τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους.η συνέχεια εδώ//lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα