Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Μπλόκο στη φοροδιαφυγή του ΦΠΑ

Του Γιώργου Δαλιάνη

Εντός των προσεχών ημερών η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, μέτρα που αφορούν κυρίως δράσεις, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση της διαφυγής εσόδων από τον ΦΠΑ.

Θα αποτυπώσουμε τις σκέψεις μας για την αντιμετώπιση του φαινομένου και αρκετές από αυτές συμπίπτουν με τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Ηλεκτρονική υποβολή και παρακολούθηση των συναλλαγών, των πάσης φύσεως οικονομικών πράξεων μεταξύ επαγγελματιών, ιδιωτών και δημοσίων οργανισμών.
Άμεσες διασταυρώσεις και όχι μετά από χρόνια όπως γίνεται σήμερα.

Αλλαγή τρόπου και χρόνου υποβολής των συνταχθέντων ιδιωτικών συμφωνητικών και συμβάσεων μεταξύ επαγγελματιών.
Επαναφορά τήρησης των ειδικών βιβλίων, όπου αυτά απαιτούνται και θέσπιση επιπλέον διασταυρωτικών ελέγχων. Η γενική κατάργηση πιστεύουμε ότι δεν απέδωσε.
Σχεδιασμός και υλοποίηση της παλιάς εξαγγελίας για τη φοροκάρτα και τη χρήση της για όλες τις συναλλαγές, μεταξύ επαγγελματιών καθώς και για λιανικές πωλήσεις. Το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να χρησιμοποιήσει σε πρώτη φάση τα συστήματα των τραπεζών. Η χρήση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών για όλες τις συναλλαγές, που επιθυμεί να εφαρμόσει το Υπουργείο Οικονομικών, πιστεύουμε ότι θα σκοντάψει στην αδυναμία των πολιτών να προμηθευτεί τις κάρτες λόγω οικονομικών δυσκολιών και της αναγγελίας αυτών στις λίστες του Τειρεσία.η συνέχεια εδώ artion.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα