Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Bloomberg: Οι πιστωτές ψάχνουν τρόπο να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ – Η Μέρκελ θα “πάει πολύ μακριά” για να αποτρέψει το Grexit!

- Οι δανειστές της χώρας μας δεν είναι ακόμη έτοιμοι να την αφήσουν να βγει από το ευρώ, αναφέρει το δημοσίευμα
- “Το Βερολίνο εξετάζει κάθε πιθανότητα για να απομακρύνει την Ελλάδα από το χείλος της καταστροφής”
- “Ορισμένοι πιστωτές είναι πρόθυμοι να δείξουν στην Ελλάδα μεγαλύτερη ευελιξία στις διαπραγματεύσεις”
- Τι δήλωσε αποκάλυψε για τις προθέσεις της Άνγκελα Μέρκελ


Αποφασισμένοι να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ είναι οι πιστωτές που ψάχνουν τρόπους και σενάρια για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο του Grexit, σύμφωνα με το Bloomberg το οποίο σε νέο δημοσίευμά του για την χώρα μας τονίζει πως οι δανειστές της χώρας, "δεν είναι ακόμη έτοιμοι να την αφήσουν να βγει από το ευρώ", όσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δείχνει τη θέληση να δεσμευτεί, τουλάχιστον σε μερικές βασικές μεταρρυθμίσεις. 

Τα παραπάνω αποκάλυψαν στο πρακτορείο στελέχη που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις, ενώ μία από τις δύο πηγές υποστήριξε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είναι διατεθειμένη -για την ώρα- "να πάει πολύ μακριά" για να αποτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος στο Bloomberg, "το Βερολίνο εξετάζει κάθε πιθανότητα για να απομακρύνει την χώρα από το χείλος της καταστροφής" και να την κρατήσει στην ζώνη του ευρώ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δεύτερη πηγή, για όλη την κωλυσιεργία στην Αθήνα, ορισμένοι πιστωτές είναι πρόθυμοι να δείξουν στην Ελλάδα μεγαλύτερη ευελιξία στις διαπραγματεύσεις για τα οικονομικά της, προκειμένου να αποτρέψουν ένα Grexit.

Όμως, όπως σημείωσαν και οι δύο αξιωματούχοι, η "κόκκινη" γραμμή για τους δανειστές είναι ότι η κυβέρνηση θα εμφανιστεί έτοιμη να δεσμευτεί τουλάχιστον σε μερικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα