ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Moody΄s: Υποβάθμισε σε Caa2 από Caa1 την Ελλάδα

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας σε Caa2 από Caa1 με το outlook να είναι αρνητικό. Όπως επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης, η απόφαση αυτή ολοκληρώνει το review για την υποβάθμιση που ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου.


Οι βασικές κινητήριες δυνάμεις πίσω απο την υποβάθμιση είναι η υψηλή αβεβαιότητα για το εάν η κυβέρνηση της Ελλάδας θα καταλήξει σε συμφωνία με τους επίσημους πιστωτές εγκαίρως, ώστε να καλυφθούν οι επερχόμενες πληρωμές ομολόγων.

Επίσης, ένας δεύτερος λόγος είναι το σημαντικό εκτελεστικό ρίσκο ενός follow-up, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα χρηματοδότησης ακόμη κι αν επιτευχθεί η συμφωνία, δεδομένης της αποδυναμωμένης οικονομίας και του εύθραυστου εγχώριου πολιτικού περιβάλλοντος.

Το αρνητικό outlook αντανακλά την άποψη του οίκου ότι το ισοζύγιο οικονομικών, χρηματοπιστωτικών και πολιτικών ρίσκων στην Ελλάδα, κλίνει προς την αρνητική πλευρά.

Παράλληλα, η Moody’s έχει υποβαθμίσει το bond ceiling σε εγχώριο και ξένο νόμισμα για την Ελλάδα σε Β3 από το Ba3, το οποίο αποτυπώνει την πιθανότητα η χώρα να βγει από την ευρωζώνη σε μια περίπτωση χρεοκοπίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα