ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Έρχεται Μνημόνιο για το δήμο Σαλαμίνας και άλλους 10 «κόκκινους» δήμους

 – Ποια σενάρια εξετάζει το ΥΠΕΣΔΑ για να μην καταρρεύσουν


Σε 11 ανέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  οι δήμοι οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει να εγκριθούν οι προϋπολογισμοί τους από τις οικείες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν κίνδυνο κατάρρευσης.
Ανάμεσα στους «κόκκινους» δήμους βρίσκεται και ο τρίτος Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, ο δήμος Πειραιά, τρεις ακόμη ΟΤΑ στην ευρύτερη περιοχή, οι δήμοι Περάματος, Σαλαμίνας και Αίγινας,δύο στο πάλαι ποτέ υπόλοιπο Αττικής, η Φυλή στη Δυτική Αττική και τα Μέγαρα στην Ανατολική, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν τέσσερις δήμοι της Κρήτης (Γόρτυνας, Φαιστού, Σφακίων και Γαύδου) και ένας στα Δωδεκάνησα, ο ακριτικός δήμος Μεγίστης (Καστελόριζο).


Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να μπορούν να (υπο)λειτουργήσουν (δηλαδή, να προχωρήσουν στις απαραίτητες δαπάνες για τη λειτουργία τους) οι συγκεκριμένοι δήμοι το ΥΠΕΣΔΑ πέρασε τροπολογία στο νομο, πλέον, «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις», με την οποία η προθεσμία για την κατάθεση και την έγκριση των προϋπολογισμών παρατάθηκε για δύο μήνες, μέχρι τα τέλη Μαΐου. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό (σ.σ. φαίνεται ότι στους περισσότερους δεν θα γίνει) οι συγκεκριμένοι δήμοι θα ενταχθούν σε πρόγραμμα εξυγίανσης, δηλαδή σε Μνημόνιο που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών και άλλες επιβαρύνσεις για τους δημότες τους.
Τα τρία σενάρια του ΥΠΕΣΔΑ
Προκειμένου, δε, να μην οδηγηθούμε σε αυτές τις ακραίες λύσεις και το Μνημόνιο να είναι λιγότερο επώδυνο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξετάζει τρία σενάρια (ή συνδυασμό τους):
Χρηματοδότηση των συγκεκριμένων δήμων από τα 75 εκατ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων
Χρηματοδότηση από τον «κουμπάρα» που υποτίθεται ότι διατηρείται στο ΥΠΕΣΔΑ για τους κόκκινους δήμους
Χαμηλότοκο δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση ο αριθμός των «κόκκινων» δήμων είναι στην πραγματικότητα τριπλάσιος, δηλαδή φτάνει τους 30, ωστόσο, οι υπόλοιποι εμφανίζουν με διάφορα «τρικ» ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα