Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Στο 1,883 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ το α' τρίμηνο του 2015

Στο 1,883 δισ. ευρώ εκτοξεύθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ στις 31 Μαρτίου του 2015, έναντι 1,7 δισ. στα τέλη του 2014 και 702 εκατ. το 2011.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε, μιλώντας στο συνέδριο "Επιμελώς Επιχειρείν" του ΕΒΕΑ, ο Διευθυντής Στρατηγικής και του Γραφείου Διοίκησης της Επιχείρησης, Σωτήρης Χατζημιχαήλ, τα τελευταία 4 χρόνια οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ υπερδιπλασιάστηκαν, ενώ ακόμα δυσμενέστερη είναι η εικόνα για τις οφειλές από τις μεγάλες επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης, οι οφειλές των οποίων σχεδόν δεκαπλασιάστηκαν, φθάνοντας στα 206 εκατ. ευρώ το Μάρτιο έναντι 182 εκατ. στο τέλος του 2014 και 24 εκατ. το 2011.

Ο κ. Χατζημιχαήλ τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί για την Επιχείρηση η αύξηση των οφειλών, γίνεται προσπάθεια προκειμένου να διευκολυνθούν οι οφειλέτες να αποπληρώσουν το χρέος. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι νοητό να καλείται η ΔΕΗ να πουλά την ενέργεια σε τιμές κάτω του κόστους.
Ασ. Παπαγεωργίου: Πλήγμα για τον ενεργειακό τομέα ο ενιαίος ΦΠΑ
Λαμβάνοντας το λόγο, ο πρώην υφυπουργός Ενέργειας, Ασημάκης Παπαγεωργίου, εκτίμησε ότι ο ενιαίος ΦΠΑ θα πλήξει τον ενεργειακό τομέα πλήρως και οριζόντια και θα επιβαρύνει με αυξήσεις το σύνολο των επιχειρήσεων. Επέκρινε δε την κυβέρνηση για ασυνεννοησία που δημιουργεί αβεβαιότητα, υποστηρίζοντας ότι άλλα συζητώνται στη διαπραγμάτευση και άλλα σχεδιάζει το αρμόδιο υπουργείο ενώ μίλησε για ιδεοληψίες που βάζουν φρένο στην απελευθέρωση της αγοράς. Υποστήριξε ακόμη ότι τυχόν τροποποιήσεις στην εφαρμογή του μέτρου της διακοψιμότητας για τη μείωση των τιμολογίων της βιομηχανίας, (όπως και η αποψίλωση των αρμοδιοτήτων της ΡΑΕ), δεν θα γίνουν αποδεκτές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει εγκρίνει το υφιστάμενο σχέδιο.
Παναγιωτάκης: Δεν μπορεί να πληρώσει ο καταναλωτής για την υπερπροσφορά ισχύος
Νωρίτερα, στο ίδιο συνέδριο μίλησε και ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Εμμ. Παναγιωτάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι στόχος είναι η μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. "Η ΔΕΗ όμως δεν είναι ξέφραγο αμπέλι" είπε και πρόσθεσε ότι "δεν μπορεί να μην ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους... (Διαβάστε εδώ περισσότερα)http://energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα