Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις "βλέπει" το Μέγαρο Μαξίμου

Της Νίκης Ζορμπά 

Σκηνικό πλήρους ρήξης διαμορφώθηκε στη διαπραγμάτευση, λίγη ώρα πριν από τη συνάντηση του Γ. Δραγασάκη με τον M. Draghi. Κυβερνητικές πηγές, επικαλούμενες αντιφατική στάση και απαιτήσεις από την Κομισιόν και το ΔΝΤ δήλωσαν εμμέσως αλλά σαφέστατα ότι παγώνουν τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς καθώς αρνούνται να καταθέσουν το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.

Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον επικεφαλής της ΕΚΤ ο Γιάννης Δραγασάκης μετά την επίσκεψή του στον Mario Draghi,: "Η συμφωνία είναι ρεαλιστικός στόχος εάν όλοι οι Θεσμοί δράσουν εποικοδομητικά".

Οι ίδιες πηγές μιλούν για κόκκινες γραμμές του ΔΝΤ αλλά και της Ε.Ε. που διακλαδώνονται και αποτελούν σοβαρό τροχοπέδη στην επίτευξη συμφωνίας. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν μάλιστα « Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός. η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους θεσμούς και στην αδυναμία συνεννόησης μεταξύ τους». 

Άλλες κυβερνητικές πηγές, εξηγούσαν στο Capital.gr πως "ΔΝΤ και Ε.Ε έχουν 50 διαφορετικές γραμμές ο καθένας. Δεν είναι δυνατόν υπό αυτές τις συνθήκες να οδηγηθούμε σε σοβαρή λύση. Να τα βρουν μεταξύ τους και να μας ενημερώσουν. Εμείς έχουμε κάνει ήδη αρκετές υποχωρήσεις". 

Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του εξέδωσε ανακοίνωση με δριμύ κατηγορώ εναντίον των εταίρων, κάλεσε το λαό σε συμπόρευση, "φωτογραφίζοντας" τη διενέργεια δημοψηφίσματος. 

Αναλυτικά το ανεπίσημο κυβερνητικό σημείωμα έχει ως εξής: εδώ capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα