ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Να υποστηρίζει η ιαπωνική κυβέρνηση το ελληνικό αίτημα για έκπτωση του τιμήματος κατασκευής της ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας 5 της ΔΕΗ, στην Πτολεμαϊδα, ζήτησε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στη χώρα μας Masuo Nishibayashi.

Επιπροσθέτως, ο κ. Λαφαζάνης και η Πρόεδρος της ΕΔΕΥ Σοφία Σταματάκη, ζήτησαν από τον κ. Nishibayashi να ενημερώσει τις ιαπωνικές εταιρείες ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ο 2ος Γύρος Παραχωρήσεων για έρευνα υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσια «οικόπεδα» σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη. Του διεμήνυσαν δε ότι η συμμετοχή τους στο διαγωνισμό θα ήταν ευπρόσδεκτη.


Αναλυτικότερα, ο Ιάπωνας Πρέσβης εξέφρασε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης της χώρας του για την πορεία υλοποίησης της Πτολεμαΐδας 5, στην κοινοπραξία κατασκευής της οποίας καθοριστικό ρόλο έχει ιαπωνική εταιρεία.

Από την πλευρά του ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η κατασκευή του έργου έχει την πλήρη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, αφού πρόκειται για μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα ενσωματώνει την αιχμή της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, θα αξιοποιεί τον εθνικό μας πλούτο σε λιγνίτη και θα προσφέρει στην ενεργειακή ασφάλεια και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, ανάφερε ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στις πρώτες αδειοδοτήσεις για την κατασκευή του.

Παράλληλα τόσο ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, όσο και ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Εμμ. Παναγιωτάκης ζήτησαν από τον συνομιλητή τους να υποστηρίξει η ιαπωνική κυβέρνηση το αίτημα για μια ουσιαστική μείωση του τιμήματος του έργου, προσθέτοντας ότι μια θετική εξέλιξη στο ζήτημα αυτό θα αποτελούσε μια συμβολική και ουσιαστική χειρονομία προς τον ελληνικό λαό, που θα συνέβαλε στην περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών, αλλά και στην εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο έργο.

Ο Ιάπωνας πρέσβης δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει το αίτημα στην ιαπωνική κυβέρνηση και δήλωσε ότι πιστεύει πως τα οικονομικά ζητήματα θα συζητηθούν απευθείας με τη ΔΕΗ και τις ιαπωνικές εταιρείες που μετέχουν στο έργο.

Επίσης ο κ. Λαφαζάνης και η κα. Σταματάκη τον ενημέρωσαν πως βρίσκεται σε εξέλιξη ο 2ος Γύρος Παραχωρήσεων για Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και Νότια της Κρήτης και ζήτησαν να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενες ιαπωνικές εταιρείες, ώστε να εξετάσουν τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, γεγονός που θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτο. Ο Ιάπωνας πρέσβης δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει τα στοιχεία που του επιδόθηκαν στον αρμόδιο οργανισμό.http://energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα