Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 59 ΧΡΟΝΙΑ

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 59 ΧΡΟΝΙΑ...


Η Ιταλική Σχολή Αθηνών τερματίζει την λειτουργία της έπειτα από 59 χρόνια εκπαιδευτικής προσφοράς υψηλού επιπέδου σε χιλιάδες μαθητές...
Η Σχολή που στεγάζεται στο κτίριο της οδού Μητσάκη 18 στα Πατήσια, πρόκειται να κλείσει σύμφωνα με επιστολή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.


Όπως αναφέρεται στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Σχολής, Εμιλιάνο Λούτζι, μετά το πέρας του σχολικού έτους, η Σχολή κλείνει οριστικά.

Στην επιστολή της η Ομοσπονδία εκφράζει τη θλίψη της για τη δυσάρεστη εξέλιξη, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα ιδιωτικό σχολείο με σημαντική προσφορά στην ελληνική εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα, επισημαίνεται η ανάγκη να καταβληθούν οι μισθοί των εκπαιδευτικών μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, καθώς και οι νόμιμες αποζημιώσεις τους.

Παρά τις προσπάθειες της διεύθυνσης να προχωρήσει σε μείωση τιμών στα δίδακτρα σύμφωνα με την οικονομική κρίση που διέπει τη χώρα, τελικά πέφτει η αυλαία για το εκπαιδευτικό ίδρυμα που άφησε το στίγμα του για τους αξιόλογους και έμπειρους καθηγητές, την σωστή εκμάθηση ιταλικών και την προσπάθεια να φέρει ακόμα πιο κοντά η ελληνική με την ιταλική κουλτούρα.

Μέχρι πρότινος, μάλιστα, δεκάδες ήταν οι εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιούνταν στο ιστορικό κτίριο με ομιλίες σπουδαίων εκπροσώπων του ιταλικού πολιτισμού σε μία απόπειρα να προσεγγίσει ακόμα περισσότερο το ελληνικό κοινό την ιταλική κουλτούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα