Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Σόιμπλε: Δε φταίμε εμείς για την Ελλάδα - Ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους

Τι είπε σε εκδήλωση, στην οποία μίλησε σε μαθητές
Ο υπουργός είπε ότι η Αθήνα δεν πρέπει να περιμένει βοήθεια από Ρωσία ή Κίνα

Στο θέμα της Ελλάδας αναφέρθηκε χθες εκτενώς και ο γερμανός υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε, σε εκδήλωση στο Βερολίνο στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθητευόμενοι. 




Ο κ. Σόιμπλε επέρριψε καταρχήν για άλλη μια φορά την ευθύνη για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας στην ίδια τη χώρα και τους Έλληνες. «Δεν φταίει ούτε η Τρόικα, ούτε η Ευρώπη, ούτε η Γερμανία (…) Για πολλά χρόνια η Ελλάδα ζούσε πάνω από τις δυνατότητές της», είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε πως τώρα είναι στα χέρια των Ελλήνων να αξιοποιήσουν το χρόνο που εξαγοράστηκε, προκειμένου να σταθεί και πάλι η χώρα οικονομικά στα πόδια της. 

Γερμανία και Ευρώπη, είπε ο κ. Σόιμπλε, θέλουν να συνεχίσουν να βοηθούν, για να προσθέσει ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ελπίζει σε βοήθεια από τη Ρωσία και την Κίνα. Από τη μια η Ρωσία έχει η ίδια σοβαρά οικονομικά προβλήματα, από την άλλη οι Κινέζοι δεν χαρίζουν λεφτά, στην καλύτερη των περιπτώσεων μιλάμε για συμμετοχή κινέζων επενδυτών σε ιδιωτικοποιήσεις, είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Κανείς στον κόσμο δεν είναι διατεθειμένος να επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, η Ελλάδα λαμβάνει βοήθεια από την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Σόιμπλε.

Το Spiegel σχολιάζει ότι η επισήμανση αυτή του γερμανού υπ. Οικονομικών είναι αξιοσημείωτη, δεδομένου ότι μόλις προ εβδομάδων ο ίδιος είχε χαιρετίσει πιθανή συνεργασία Ρωσίας και Ελλάδας λέγοντας πως «ό,τι βοηθά την Ελλάδα είναι καλό».protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα