ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Η προϋπόθεση του Δραγασάκη στον Ντράγκι για να υπάρξει συμφωνία

Ενημέρωσαν τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, για το πρόγραμμα που έχει επεξεργαστεί η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η κρίσιμη συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00 στην Φρανκφούρτη με τον κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτο να αναχωρούν κατευθείαν για το αεροδρόμιο, προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε πως η ελληνική αντιπροσωπεία είχε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Ντράγκι και ξεκαθάρισε πως η συμφωνία για την κυβέρνηση είναι ένας ορατός και ρεαλιστικός στόχος. 

Ωστόσο, στη δήλωση του ο κ. Δραγασάκης αναφέρει πως αυτός ο στόχος είναι εφικτός υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι θεσμοί θα δράσουν εποικοδομητικά. 

Η ΕΚΤ με ανακοίνωσή της αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης η τρέχουσας κατάσταση της ελληνικής οικονομίας όπως και η κατάσταση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος των κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτου είναι αφενός να διασφαλίσουν πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την άντληση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό (ELA) και αφετέρου να επιδιώξουν την αύξηση του πλαφόν των 15 δισ. ευρώ που ισχύει σήμερα στις αγορές εντόκων γραμματίων εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα