ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Αναβάλλεται η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ΕΡΤ

Το ζήτησε ο Νίκος Παππάς μετά τις έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και την ορατή απειλή καταψήφισης των προτεινόμενων μελών


Την αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την γνωμοδότηση του  νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ ζήτησε ο αρμόδιος υπουργός για ΜΜΕ Νίκος Παππάς μετά τις έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και την ορατή απειλή καταψήφισης των προτεινόμενων μελών.








Επισήμως, ο κ. Παππάς ζήτησε την αναβολή των εργασιών λόγω της κυβερνητικής αποστολής στην Ρήγα για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πραγματική αιτία ήταν το «αντάρτικο» αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην επιτροπή μεταξύ των οποίων και της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου που προεδρεύει για τον διορισμό του κ. Λάμπη Ταγματάρχη ως διευθύνοντα Συμβούλου του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.



Όπως έγραψε νωρίτερα το protothema.gr η αυριανή συνεδρίαση απειλούσε να ταράξει την εσωκομματική συνοχή του κυβερνητικού κόμματος καθώς αρκετοί βουλευτές είχαν διαμηνύσει προς το Μέγαρο Μαξίμου πως διαφωνούν με την νέα διοίκηση και κυρίως με την επιλογή του κ. Λάμπη Ταγματάρχη ως δ.σ. Από την άλλη πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρμόδιος υπουργός για θέματα ΜΜΕ Νίκος Παππάς άσκησε ασφυκτικές πιέσεις στους βουλευτές της πλειοψηφίας προκειμένου να μην δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση. 



Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση ζήτησε από τους βουλευτές που προσανατολίζονταν να καταψηφίσουν την πρόταση του υπουργού να δηλώσουν κώλυμα και να αντικατασταθούν από άλλους πρόθυμους. 



Φαίνεται ωστόσο ότι οι αντιστάσεις δεν κάμφθηκαν με αποτέλεσμα να υπήρχε ορατός κίνδυνος καταψήφισης και δημιουργίας σοβαρού πολιτικού προβλήματος.  Πάντως, ο κ. Παππάς ζήτησε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα ελπίζοντας πως έως τότε θα βρεθεί συμβιβαστική λύση. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα