Η διακοπή λειτουργίας της μονάδας σχετίζεται με την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος που πραγματοποιήθηκε, τέλη Απριλίου, ύστερα από πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε με επισπεύδουσα την Alpha Bank. Όπως είχε αποκαλύψει το Capital.gr, το ξενοδοχείο περιήλθε έναντι τιμήματος 23 εκατ. ευρώ στον κ. Δούζογλου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι αφότου η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος έγινε γνωστή στην αγορά, πηγές του ξενοδοχείου διαβεβαίωναν ότι θα ανακοινώνονταν τη Δευτέρα 4 Μαΐου νέα επιχειρηματικά σχέδια. Ωστόσο, οι ανακοινώσεις αυτές ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν.
“Παρά τις άοκνες προσπάθειες της διοίκησης, οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν και η σημερινή αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το εμβληματικό και ιστορικό ξενοδοχείο Πεντελικόν να διακόψει οριστικά την λειτουργία του την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 12 μ.μ., όπως και έγινε” σημειώνει η διοίκηση της εταιρείας σε ανακοίνωσή της.
Η ανακοίνωση
“Η εταιρία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΑΡΔΗ Α.Ε. και το «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN» μετά από μια πολυετή και επιτυχημένη πορεία συνεχούς και συνεπούς προσήλωσης στην υψηλών προδιαγραφών εξυπηρέτηση, θα ήθελε καταρχάς να σας ευχαριστήσει για την προτίμησή σας αλλά και για την εμπιστοσύνη σας.
Με αυτό σαν γνώμονα, η Διοίκηση της εταιρίας θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των κτιριακών εγκαταστάσεων. Από τα μέσα Μαΐου ο νέος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων είναι ο κος Δουζόγλου. Η Διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον νέο ιδιοκτήτη ώστε να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη ιδιοκτησία στην νέα, και με μοναδικό στόχο την συνεχή, αδιάλειπτη και συνεπέστατη λειτουργία του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN. Παρά τις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης, οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν και η σημερινή αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το εμβληματικό και ιστορικό ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟNνα διακόψει οριστικά την λειτουργία του την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 12μ.μ., όπως και έγινε.
Το σύνολο των πελατών που διέμεναν στο Ξενοδοχείο ενημερώθηκε σχετικά και ήδη έχει αποχωρήσει.
Η Διοίκηση της εταιρίας εργάζεται ήδη με σκοπό την άμεση και πλήρη μεταφορά των λειτουργιών της εκτός των εγκαταστάσεων της Κηφισιάς”.
Από το 1984
Ο 80χρονος Χάρης Βάρδης είναι ομογενής από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας όπου διατηρούσε αλυσίδα με εστιατόρια. Αρχές της δεκαετίας του 1980 επέστρεψε στην Ελλάδα και το 1985 αγόρασε το Πεντελικόν που διαχρονικά αποτελούσε χώρο συνάντησης των οικογενειών του old money.
Το ξενοδοχείο εγκαινιάστηκε το 1927 και στους επιφανείς πελάτες του συγκαταλέγεται ο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Το Φθινόπωρο του 1990 το ξενοδοχείο έγινε ευρέως γνωστό όταν η Κεντρική Επιτροπή του ΠαΣοΚ συνεδρίασε σ για να εκλέξει τον πρώτο γραμματέα του κόμματος. Τότε η Μελίνα Μερκούρη, οι Θ. Πάγκαλος, Κ. Λαλιώτης και Κ. Σημίτης προόριζαν για την θέση τον κ. Π. Αυγερινό. Και είχαν μετωπική σύγκρουση με τον Ανδρέα Παπανδρέου, που σε δραματικούς τόνους είπε από το βήμα της ΚΕ: «Βρέθηκα ενώπιον ενός ωμού εκβιασμού και αν χρειαστεί θα δώσω τα στοιχεία. Δεν πρόκειται να υποκύψω. Δέχομαι την πρόκληση. Η πρότασή μου για τη θέση του Γραμματέα είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος». Στο πλευρό του προέδρου τάχθηκε τότε και ο Γ. Γεννηματάς, λέγοντας το θρυλικό: «Χωρίς τον Άκη δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ».
Το 2002 ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ Ψωμιάδης έφερε στο Πεντελικόν τον Μπάγεβιτς και οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας έκαναν πορεία έξω από το ξενοδοχείο.
Έχει υπάρξει και παραμένει σε μεγάλο βαθμό σταθερός τόπος μυστικών και φανερών συναντήσεων παραγόντων ΕΠΟ και ΕΠΑΕ. Άλλωστε εκεί αποφασίστηκε η σύσταση της Super Λίγκα επί προεδρίας Αλ. Λυκουρέζου, ενώ η ομάδα της Λίβερπουλ διέμεινε κατά τον τελικό Champions League το 2007.