Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ...

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ!...

Μήνυμα στήριξης στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα στέλνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που δηλώνει «ανησυχία» από τις συνεχείς πιέσεις.


Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, αξιωματούχοι της ΕΚΤ υποστηρίζουν ότι δημιουργείται πρόβλημα με το όλο ζήτημα της επίθεσης εκ μέρους της κυβέρνησης στον επικεφαλής της ΤτΕ, καθώς πέραν όλων των άλλων τίθεται υπό αμφισβήτηση και η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας.


Το μήνυμα αυτό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έρχεται μετά τις συνεχείς επιθέσεις προς το πρόσωπο του διοικητή της ΤτΕ, όχι μόνο από δημοσιεύματα, αλλά και από το Μέγαρο Μαξίμου, τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και πλήθος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν την παραίτησή του, εάν δεν συμπορευθεί με την κυβερνητική πολιτική.

Ο κύριος Λαφαζάνης μάλιστα, από βήματος της Βουλής, είπε πως θα εξιχνιαστούν «όλα τα εγκλήματα», αναφερόμενος στα πεπραγμένα του Γιάννη Στουρνάρα, όσο ήταν υπουργός Οικονομικών.

«Τα εγκλήματα αυτά δεν συντελέστηκαν σε καμία άλλη χώρα.Το ίδιο συνέβη  και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο  που το έκανε σε μια νύχτα μη βιώσιμο. Σε ένα βράδυ το Δημόσιο έχασε 13 δις ευρώ» ενώ προανήγγειλε πως «Δεν θα μείνει τίποτα ατιμώρητο. Όλα θα εξιχνιαστούν σε βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες και πολιτικές και ποινικές», ανέφερε.

Το πρωί της Τετάρτης άλλωστε, η εφημερίδα «Αυγή», μια ημέρα μετά το πρωτοσέλιδο με τίτλο «Υπόλογος ο Στουρνάρας», μέσω του κεντρικού της άρθρου τονίζει ότι «η ύπαρξη του επίμαχου e-mail, και όχι η δημοσιογραφική ανάδειξή του, δείχνει πως ο διοικητής της ΤτΕ δεν μπορεί ή δεν θέλει να στηρίξει την εθνική προσπάθεια. Η κυβέρνηση έχει επίσης σχηματίσει, βάσιμα όπως λέει, την εικόνα ότι και στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΕΚΤ ο κ. Στουρνάρας - αν όχι διά πράξεων, τουλάχιστον διά παραλείψεων - δεν βοηθάει να ξεπεραστεί η σημερινή πιστωτική ασφυξία».

Το περασμένο Σάββατο, μέσω κυβερνητικού non-paper, αναφερόταν πως «το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα σχετικά με στοχευμένες διαρροές της Τράπεζα της Ελλάδος εναντίον της Κυβέρνησης, αν ευσταθεί, αποτελεί πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ. Αυτονόητο θα πρέπει να θεωρείται ότι η ΤτΕ οφείλει να διαψεύσει τις πληροφορίες. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, ούτως ώστε να σταματήσουν κάποιοι στο εσωτερικό της να πλήττουν την Κυβέρνηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα».http://fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα