Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΕΣΗΑΠΕ: Παράλογο το αίτημα της ΔΕΗ να μην καταβάλλει το ανείσπρακτο ΕΤΜΕΑΡ

Ως παράλογο, χαρακτηρίζει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών από ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ), το αίτημα της ΔΕΗ να μην καταβάλλουν οι προμηθευτές το ΕΤΜΕΑΡ για τους ανείσπρακτους λογαριασμούς.


Ειδικότερα, σε επιστολή του Συνδέσμου -που φέρει την υπογραφή του προέδρου του ΕΣΗΑΠΕ Γ. Περιστέρη- με τελικό παραλήπτη τον υπουργό ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη, καταγράφεται η αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς επίσης και οι αναλυτικές και τεκμηριωμένες θέσεις του Συνδέσμου ως προς το συγκεκριμένο θέμα.

Επιγραμματικά, ο ΕΣΗΑΠΕ θεωρεί ότι «το ΕΤΜΕΑΡ ως κόστος ρεύματος αποτελεί αναγκαστικά και κόστος προμήθειας και έτσι οφείλει να ενσωματώνεται στο ανταγωνιστικό σκέλος των λογαριασμών ρεύματος. Αποτελεί λοιπόν αποκλειστική ευθύνη των Προμηθευτών να το συλλέγουν από τους πελάτες τους και να το αποδίδουν, στο σύνολό του, στο ΛΑΓΗΕ, ως πληρωμή προς την ηλεκτρική ενέργειας που ήδη προμηθεύτηκαν από αυτόν, μέρος της οποίας ήταν η ενέργεια ΑΠΕ. Σε κάθε περίπτωση, το εμπορικό ρίσκο των Προμηθευτών στη συμβατική τους σχέση με τους πελάτες αφορά προφανώς το σύνολο των KWh που τους πωλούν, είτε αυτές προέρχονται από λιγνίτες είτε από υδροηλεκτρικά είτε από εισαγωγές είτε από ΑΠΕ. Ανάληψη από τους Προμηθευτές επιλεκτικά (cherry picking) μόνο ενός μέρους του ρίσκου αυτού, και συγκεκριμένα μόνο του ρίσκου που αφορά τις συμβατικές KWh είναι εμπορικά, λογικά, μεθοδολογικά και ενεργειακά απαράδεκτη».energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα